Zombieita joka lähtöön

penkkarijuhoSe oli tänä vuonna sitten tuon keskimmäisen vuoro juhlia penkkareita. Eurajoen abien teemana oli kauhu, ja meillä sonnustauduttiin zombieksi isonsiskon maskeerausohjeiden avulla. Kuumaliimaa, askartelumaaleja, Grimas-värejä, erikeeperiä, talouspaperia, meikkivoidetta… Siitähän se sitten syntyi, penkkarizombie.

Laulut on laulettu, karkit heitelty, jatkot vietetty, tänään kärsitty hiljaa. Tämän koulupäivän valtasivat koulun vanhat, joiden tansseja seurattiin koko koulun ja osin sukulaisvoiminkin tokalla tunnilla. Mitä kaunottaria ja mitä pukuja! Upeita kampauksia, hoikkaa uumaa, hermostuneita hymyjä. Ja ne nuoret miehet frakeissaan. Kyllä ihminen on nätti kun se on nuori!

Mulla oli kyllä tänään sellainen työpäivä ettei työpäiväksi oikein kehtaa edes sanoa, kun oli parit iPad-tunnit, vanhojentanssit ja valinnaisen musiikin 8- ja 9-luokkien konsertti, ja köksänmaikka tarjosi vielä suussasulavaa Brita-kakkua synttäriensä kunniaksi. Mutta jösses että tätä tarvitsinkin, sillä takana on sellainen kaksiviikkoinen etten toivoisi kenellekään. Viime viikolla olin petipotilaana ja tällä viikolla sekä työ- että henk.koht.stressien runtelemana zombiena töissä.

Että miten sitten kaikki meneekin persiilleen kun oikein alkaa mennä? Kuinka monelta teistä on irronnut kahvinkeittimestä virtanappi ihan itsekseen? Minun MoccaMasterista irtosi. Oli vain työpöydällä yks ilta kun menin keittämään kahvia. Siinä lillui, ja sain vakuuden siitä, että olin kuin olinkin nähnyt viimeksi keitintä sammuttaessani valoa reunasta josta sitä EI pitäisi näkyä.

Vein keittimen Giganttiin ja otin osat varmuudeksi mukaan. Napinkin. Paitsi että Gigantissa en enää löytänyt sitä nappia mistään. Huollossa asentavat uuden, vakuutti Gigantin asiakaspalvelija, ja minä palasin kotiin varmana siitä että olin unohtanut sen työpöydälle.

En ollut. Sitä ei ollut missään.

Kunnes maanantaina hukkasin töissä avaimeni (ännännen kerran), ja laitoin käteni farkuntaskuun tarkistaakseni, olinko tunkenut avaimet sinne. Ei siellä tietenkään avaimia ollut, vaan se helkutin virtanappi. Keitin palasi huollosta eilen. Nyt en löydä vesisäiliön kantta mistään. Olenko epähuomiossani tunkenut sen energijätteisiin? Vein jätesäkin keräykseen juuri toissailtana.

Pankki vaihtoi luottokorttini uuteen jonkin tietomurron takia. Nyt sekä EasyPark- että Netlfix-tilini ovat sekaisin ja näpytän joka ostoskerralla ensiksi vanhan kortin tunnusluvun.

Saapikkaisiin piti laitattaa suutarilla uudet kantalaput toisen irrottua, kallis Clear Jelly Stamperini (kynsien koristeluleimasin) murtui parin naarmun takia kuin marmeladi niin että keskellä on nyt mojova monttu, nuorimmaiseni oli tönäissyt yhtenä päivänä hellan vahingossa päälle niin että täällä levy hehkui punaisena kun lukiolainen saapui kotiin, ja minä olen saanut sätkyn nähtyäni Alastoman Totuuden Lindexin sovituskopin peilistä.

Onneksi: Tytär yllätti aamulla olemalla kotona! Oli tullut yöbussilla. Onneksi: Hiihtoloma alkoi TÄNÄÄN. Onneksi: Jääkaapissa oli Baileys-pullo, jossa oli vielä käyttökelpoista likööriä ja laitoin kahden edellisen tapauksen kunniaksi Baileys-kahvit. (Ilman sitä vesisäiliön kantta, tietenkin.)

Mä luulen, että huomisaamuna tämä Zombie lojuu sängyssä kirja kourassa harvinaisen pitkään.

4 thoughts on “Zombieita joka lähtöön

    • Kiitos! Mä todellakin toivon nyt viimein rentoutuvani, on ollut niin monenlaista säätöä.

  1. Nää on niin loistavia! 😀 Näitä kun alkais selailemaan taaksepäin, ni jo pelkästään näistä sais mojovan kirjan jatko-osineen aikaseksi, Kutrin kootut kömmähdykset osa XXIII 🙂

    On jotenkin myös niin lohdullista lukea näitä tapahtumia, vaikka ne ei ehkä siellä päässä tunnu ollenkaan niin kivoilta. Tulee sellanen olo, että tavallisia ihmisiä me kaikki kuitenkin ollaan, eikä mitään yli-ihmisiä, niinku joskus ehkä teistäkin ajattelin… 😀

    Olitkin eilen puheenaiheena, pakko tosin myöntää, että niin hyvässä ku pahassakin…

    Onneks nyt saat lomalla riehua vaikka ja kuinka, jospa stressikäyrä ei loman myötä niin kovasti nousis 🙂 Kirja kouraan ja kaikki ulkopuolinen hälinä johonkin muualle, lähetät muksut vaikka isännän kanssa pulkkamäkeen, tai leffaan, tai johonkin ja otat, filtin, kirjan, kynttilän ja hyvän naposteltavan kanssa sellasen minä-hetken 🙂

    • Olen päässyt joka päivä vasta puoliltapäivin pukeisiin 🙂 Tosin on myönnettävä, että nyt kahtena aamuna en lukenut sängyssä, vaan korjasin kokeita. Mutta sängyssä löhöten, kahvikuppi kourassa sekin tuntuu rennolta, varsinkin kun tietää, että huomennakin vielä ehtii, ei oo pakko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 − 11 =