Äitienpäivä on my mind

aitienpva16

Mun mies jotenkin sekoaa aina, kun se ostaa jollekulle läheiselle lahjaa. Kuten tytär asian ilmaisi, muuten säästäväinen mies tarttuu lahjaa ostaessaan neljän tonnin pakettiin ja toteaa iloisena, että tää on varmaan hyvä.

No, enhän minä valita. Miksi valittaisin? Tänä äitienpäivänä mut yllätettiin taas perin juurin, sillä en olisi ikinä osannut kuvitella, mitä lahjakääröstä löytäisin. Intuos-merkkinen kynä- ja tablettisetti, jotka saa kytkettyä tietokoneeseen. Mä olin ensin ihan haavi auki, että MITÄ, sillä enhän minä totisesti ole mikään taiteilija (paketin kyljessä on teksti ”Everything you need to create amazing digital art”), mutta tytär valisti, että vempain on erittäin kätsy myös kuvankäsittelyssä, ja sitähän minä kyllä jaksan väkertää loputtomiin.

Oikeastaan riemastuin toistaiseksi eniten siitä, että nyt saan järjettömiä kielioppipiirroksiani mukaan PowerPointteihin tosi kätevästi, ja saan jopa animoitua niitä. Harva mutsi on varmaan äitienpäivänä istunut tuntikausia piirtämässä keskenään juttelevia ruotsin adverbeja, mutta minä istuin. Kahjo mikä kahjo. (Mies katseli aikaansaannoksia kulmakarvat koholla ja totesi paljonpuhuvalla äänensävyllä ”okei…”)

Onnin korttia nauroin sydämellisesti avattuani sen. Sisältä löytyi onnentoivotusten ja sydämien lisäksi pahvista teipattu tasku, jossa lukee ”1€”. Ja kun kurkistin taskuun, niin heh, siellähän killitteli euron kolikko. Mä ilmoitin, että tätä en käytä mihkään, vaan tästä tulee mun hyvän onnen kolikkoni niin kuin Roope Ankalla.

Julia väkersi hovijälkiruokaa ja teki marengitkin itse. Jumalaisen hyvää! Se ensin ehdotti, että tekisi pavlovaa, mutta mä kielsin, kun tiesin itseni. Söisin päivän mittaan koko helkutin uunipellillisen, ja niin kaksi kevyemmän syömisen viikkoa olisi taas mitätöity yhdessä päivässä. Sain varmasti tarpeeksi sokeria ja kaloreita tästäkin jälkkäristä. Peiliin katsoessani en näe millään muotoa riutunutta naista.

Oli onnellista lojua äitienpäivänä sohvalla syömässä ihanaa jälkkäriä ja katsomassa tyttären kanssa Parks and Recreation -sarjaa. Ja koota pikkumiehen kanssa palapeliä. Ja vähän höykyttää keskimmäistä siitä, ettei se ollut saanut hinattua itseään aamuksi tänne tyttöystävänsä luota. Nämä kolme ovat mun aarteitani. Se, mitä jätän jälkeeni tähän maailmaan.

Kesälomaan on jäljellä 18 työaamua.

6 thoughts on “Äitienpäivä on my mind

 1. Ihanaa. Ja mielenkiintoista miten erilaista, kun vertaa meidän juhlapäiviin, joita ei juuri juhlita.

  • Oli kyllä ihana päivä. Meillä äitien- ja isänpäivää juhlistetaan kyllä, hemmottelu kuuluu silloin asiaan.

   • Mä tykkään erityisesti kirjoitusen tunnelmasta. Siinä on sitä juhlaa.
    Jokaisella oman näköisensä juhla (olen siis postannut oman äitipäiväni tänään).

 2. Oih, sivulla on uusi moderni ilme! En ole ehtinyt käydä täällä piiitkäään aikaan, joten voihan se olla ollut jo kauankin.

  Ostin itselleni tuon saman piirrospaketin syksyllä. Perustelin jollakin työjutulla…. Ihan himskatin vaikeaa oli oppia käyttämään kynää, ja nyt pakkaus on ollut kaapissa. Täytyy kaivaa se esille, sillä löysin kyllä sen avulla pp:sta ihan uusia toiminnallisuuksia. Mutta kun ei ole taiteilija, niin jotain jää puuttumaan, murr.

  • No, vastahan mä marraskuussa päivitin sivujen ulkoasun 😀 Mutta c’est la vie, itelläni saattaa suosikkienikin seuraamiseen tulla pitkiä taukoja kun aina vaan ei ehdi eikä jaksa eikä toimeennu.

   Toi piirrossetti on ihana, mutta kyllä joku sellanen joka oikeesti osaa piirtää sais siitä takuulla sata kertaa enemmän irti kuin tämmönen käpälä. Ehkä tästä sais nyt motivaatiota opetella jotain?

   • Opettelu oli minulle ihan tuskaa… Tyttären poikaystävä, joka on muutenkin hyvä piirtämään, käyttää omaansa tosi sujuvasti. One day, one day…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

six − one =