Puuhaa, sukkia ja kuninkaallisia

Mun joulupukilta (lue: tyttäreltä) saamani lukuteline on ihana. Sen saa säädettyä useaan eri kaltevuusasentoon, ja pienet vipuset pitävät sivut paikoillaan, niin että voin löhötä vaikka kädet niskan takana. Ja kynsiä lakatessa tää on ihan ehdoton, sen totesin eilen. Ennen asettelin sormet harallaan märkiä lakkauksia varoen jotain painavaa esineistöä ensin aukeaman yläosaan ja sitten alaosaan sitä mukaa kun lukeminen eteni, mutta a vot, nytpä kirja pysyy auki, ja sivun kääntäminenkin on helpompaa kynsiä tuhraamatta.

Tein eilen selvää jälkeä meidän pienemmässä vaatehuoneessamme. Tyhjensin jopa viimein, vuosien jälkeen, äidiltäni perimäni ompelulipaston ja siirsin sen isompaan vaatehuoneeseen odottamaan kesää, hiontaa ja maalausta. Kantokahvakin kaipaa korjausta, yksi vetonappuloista on irti ja jalkaosastakin toisen puoliskon liimaus irtoilee. Siinä on mulle projektia yllin kyllin, jos vaan tulee kuivia päiviä hiontahommille. Sitä en sisätiloissa ala tehdä, huhhuh.

Tänään silitin kolmisenkymmentä vaatekappaletta, mankeloin viisi lakanaa, siistin keskimmäisen huoneen ja siivosin vanhimman huoneen, koska molemmat ovat nyt poissa marisemasta siitä, miten mihinkään ei saa koskea (kjäh-kjäh). Edellinen majailee tyttöystävänsä luona Rauman Voiluodossa ja jälkimmäinen lähti vastaanottamaan uutta vuotta Turkuun. Pikkumiehelle tulee tänään kaveri yökylään. Saavat nukkua isoveljen huoneessa, koska siellä on tarpeeksi leveä sänky molemmille.

Eka sukka tuli valmiiksi katsellessani Netflixistä The Crown -sarjan ekan jakson. Jösses, miten olen voinutkin olla katsomatta tätä aiemmin! Brittikuninkaallisia, taattua brittiläistä epookkisarjalaatua ja Matt Smith prinssi Philipin roolissa! Luulenpa, että puuhakkaat lomapäiväni ovat ohi; jaksoja on katsottavana vielä yhdeksän lisää.

7 thoughts on “Puuhaa, sukkia ja kuninkaallisia

    • Nosta hattua mun hormoneille. Puuhaan sikana just ennen menkkoja. Nyt heräsinkin sitten tuttuun päänsärkyyn. Eikö tästä jo tämän ikäisenä alkais olla aika päästä eroon?

      • Mulla hormonit aiheuttaa ihan erilaisia asioita. Yleensä pidän silloin suuni tiukasti kiinni ja vältän ihmisseuraa.

    • Kiitos, Nettimartta! Kävinkin just eilen sivuillasi Tuulisia poikia ja maisemiasi ihailemassa.

  1. Hei!

    Mistähän tuollaisen lukutelineen saisi hankittua itselleen? Näyttää todella käytännölliseltä! 🙂

    • Hei! Katsoin pikaisella nettihaulla, että ainakin Brittilän Amazonista löytyy. Tosin varmaan löytyy monesta muustakin paikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

five × 4 =