Että hyvää ystävänpäivää – miten meni noin niinku omasta mielestä?

Sain nuorimmaiselta kesken päivän videopätkän, joka oli kuvattu koulussa. Siinä lapseni, naama vakavana, seisoi elektronisia vimpaimia ja johtoja rintaan teipattuna. Sain ihan täyden hepnaadin. Lähetin täyslaidallisen vihaisia (ja samalla huolestuneita) viestejä siitä, että jos tää on nyt pilaa niin kuin arvelen, niin on kyllä ihan sairaan huonoa sellaista, pitäis vähän sentään tuon ikäisellä olla jo harkintakykyä mistä voi pilailla ja mistä ei jne.jne. Voitte kuvitella. Kaikki höystettynä kiukkuisilla naamahymiöillä (miten hymiö voi olla kiukkuinen?).

Tenavalta tulee sarja ällistyneitä puhekuplia. ”MITÄ?” ”???” ”Mistä puhut?” ”Äiti, se on ystävänpäiväjuttu.” ”Siinä on mun koodaama ystävänpäivä microbit!” ”LOL” ”XD” ”Siinä on välkkyvä sydän!”

Katson videon uudelleen.

Voi perhana.

Elektroninen vempain tosiaan tekee pisteistä ensin pienen ja sitten ison sydämen. Toinen kapine on akku. Kaikki on teipattu rintaan sydämen kohdalle. Mulla ei olekaan ISIS-lasta, eikä ääliötä joka pilailee asialla, vaan lapsi, joka on lähettänyt mulle ystävänpäivävideon. Itse koodaamansa sydämen.

Ei tähän voi sanoa enää mitään.

7 thoughts on “Että hyvää ystävänpäivää – miten meni noin niinku omasta mielestä?

  1. Jospa se lapsi joskus antaa sulle anteeksi sen, että menit pilaamaan ihanan sydänyllärin ! Ja rakastava lapsi ymmärtänee senkin, että äiti peljästyy lääketokkurassa .
    Ennen vanhaan ommeltiin pahville puhkottuihin reikiin parsineulalla ja punaisella langalla kuvioita, nykyään tämmösiä pelottavuuksia.

    • Lasta nauratti kotiin palattuaan yhtä paljon kuin äitiäkin. Tästä taitaa kehittyä yks perheen ikuisista vitseistä .

    • Joo hei, pik-kui-sen oli väärää tulkintaa meitsillä, mutta huvittavaa oli, että kun selitin väärinkäsitystä miehelle alkuperäisen videon ja Whatsapp-kuvakaappausten avulla, niin SEKIN silti tajus homman aluks yhtä väärin kuin minäkin. Lopulta naurettiin hulluna molemmat, minä iltapäiväisen kahvikuppini ääressä täällä ja mies Atlantin toisella puolella aamiaispöydässä.

  2. Nyt ei ole tullut postauksia pitkiin aikoihin. Aihevinkki: Miten korona on vaikuttanut arkeenne? Etäopetus — mielipiteet kielenopiskelun välineistä. Taas on kevät. Omakeksimä aihe.

    • Tämänpäiväinen postaus varmaankin selittää sen, miksi on ollut hiirenhiljaista. Koronakevään opetusjärjestelyt veivät ajan ja voimat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

10 − 9 =