Takaisin uusimpaan blogiinSite Meter
Tällä hetkellä luen:
Anne B.Ragden romaania "Eremitkräftorna".
Lukemani kirjat

Merkitse Kutrin blogi suosikiksesi BlogilistallaSeuraamiani blogeja:
Ihana koti
Torpan verannalla
Loving White
Oma napa, paras napa
Onni arjessa
Pellavasydän
Periferialife - elämää maalla
Picture Mission
Pientä ja kaunista
White Country
Vilukissi
Yarnstorm

lauantai 29.11.08


KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 22.11.08
Jeskamandeeras, melkein vei PowerPoint-esityksen teko koulustamme meikäläisestä hengen, mutta niukasti vielä pihisen ja puhisen. Ei muuta kun hapankaalia naamaan, bratwurstia kouraan ja nahkahousut jalkaan! Luvia vaikenee noin viikoksi. Viel Spass!

KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

torstai 20.11.08


Posti toi Niinan suklaapalkinnon minulle taannoisesta arvuuttelukisasta. Ja mitäs suklaasta (vaikka sekin upposi hyvin äkkiä parempiin suihin...) mutta voi miten söpöön sukkapussukkaan namiskat oli pakattu! Viime päivinä on toi elämä vähän murjonut kaikin mahdollisin kolhuin ja stressimomentein, joten tämä tuli aivan kreivin aikaan kirkastamaan myrtsiviikkoani!
   Päivän kuvassa näkyy myös tänään 11 vee täyttänyt Juho, joka hymyili onnellisena saatuaan kasaan jättimäisen lego-avaruusaluksen, joka oli meidän lahjamme hänelle. Siinäpä sitä puuhastelua sitten riittikin, sillä näin äkkiseltään voisin heittää karkean veikkauksen, että kyseisessä rakennelmassa on ehkä 150 239 osaa.
   Olen monta viikkoa etsinyt itselleni uutta talvitakkia, sillä olen perinjuurin kyllästynyt ja inhaantunut entiseen takkiini, joka on a) synkeän värinen, b) auttamattoman vanhanaikainen ja c) sen tyylinen että tuo jostain syytä mieleeni venäläiset. Sitä paitsi siinä on tasku rikki. En ole vain mistään löytänyt mieleistäni takkia, kunnes, ah kunnes tänään löysin sellaisen takin, johon lankesin heti ja oitis. Kivan ruudullinen ja nuorekas toppajakku. Olin jo useampaan kertaan käynyt sitä sovittamassa (juostessani välillä muissa liikkeissä) ja pohtinut pääni puhki, voisinko pulittaa sellaisen summan yhdestä takista, kunnes lopulta kiikutin sen tiskille ja päätin tapani mukaan koettaa kepillä jäätä kysymällä myyjältä, että paljonko hän olisi valmis tiputtamaan hinnasta vakituiselle kanta-asiakkaalle (viimeinen ei ollut lööperiä, sillä meillä asioidaan kyseisessä afäärissä todella usein). Myyjä siinä hymyili ensin vähän vaivaantuneen näköisenä, mutta sanoi sitten, että no, kuule, itse asiassa heiltä tänään just lähti jakoon kaupunkialueelle tällainen julkaisu (otti yhden lehden tiskiltä), jonka takasivulla on 30% alennuskuponki. Että jos leikataan tää sulle tästä. JESSSS! Vähänkö ilostuin, hypähtelin hetken onnellisena kattolamppujen tasalla ja lähdin kohtapian ulos iloisesti takkikassia heilutellen. Paistaa se päivä joskus risukasaankin!
   Kaiken kukkuraksi Eremitkräftorna-kirja löytyi. Monsieur le Peppu heitti sen yhtäkkiä illalla olkkarin nurkasta patterin ja kukkapöydän välistä. Tää nurkkaus on Onnimannin vakkari-en-saa-mennä-mutta-menen-kuitenkin -paikkoja, joten minulla on pienet epäilykset siitä, miten se kirja niin hankalaan paikkaan oli joutunut. Mutta löytyi kuin löytyikin.
   Tietenkin harmin summan pitää pysyä vakiona, joten kun yhdessä helpottaa niin toisessa keljuuntuu. Alle vuoden vanha digikamerani on alkanut pitää ihan jotain ihme ääntä, ja olin jo aikeissa heittää sen kaupunkireissulla Rajalaan, mistä se on ostettu, mutta nyt ei löydy takuukuittia mistään. Ei sitten niin mistään! Tämän etsinnän puitteissa tulikin vasta siivottua toi olkkarin Lundia-hyllyn lipasto-osa... Että tässä kun vähän aikaa vielä etsiskellään vuorotellen milloin mitäkin, kirjoja ja takuulappuja, niin kohtahan on koko joulusiivous tehty. Tästä voisi muokata vaikka postia Niksi-Pirkkaan: "Rasittaako joulusiivous? Piilottele vuoden aikana tärkeitä papereita ja esineitä ympäri taloa. Marras-joulukuussa ryhdyt etsintään, kun olet jo unohtanut missä mikäkin tavara on, ja etsimispuuhissa tulee kätevästi siivottua kaikki talon romulaatikot." Olkka hyvä. Saatte ihan vapaasti käyttää.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

tiistai 18.11.08
Olen ollut päivän kotosalla pikku-ukon kanssa, jonka räkätauti yltyi kuumeeseen asti. Käytiin lääkärissä, mutta ainakaan vielä ei mitään tulehdusta mistään löydetty, joten hoidetaan nyt tavallisena flunssana. Käsittämätöntä, miten tuossa tenavassa tota virtaa riittää kuumeesta ja kaikesta huolimatta. Jos minä olisin yöllä hehkunut ihan kekäleenä yli 39 asteen kuumeessa ja kärsisin edelleen 38 asteen lämpötilasta, niin en totta vieköön juoksentelisi sata lasissa pitkin huushollia! Olisin jokseenkin hiljainen typy vällyjen välissä.
   Mä voisin kyllä nyt iskeä jonkun aasitötterön päähäni ja mennä nurkkaan istumaan, sillä olen hukannut romskun, jota luen. Ai-VAN. Olen kadottanut tuon Anne B.Ragden Eremitkräftorna-kirjan, jota aloin sen ykkösosan jälkeen halukkaasti lukea. Viimeksi näin sen sunnuntaina, nyt ei löydy mistään. Ei mistään. Olen tutkinut kaikki mahdolliset ja suurimman osan mahdottomista paikoista. Eikä jälkeäkään. Tämä ei ole enää lahjakkuutta, tämä on jo suoranaista neroutta (joskin aivan akselin toisessa päässä kuin Einsteinin nerous...).
   Kirjan etsiminen johti siihen, että pengoin ja mylläsin koko työjuttujen kirjahyllyni + kirjoituspöydän laatikkoni ja siivosin ne kaikki. Mulla on nyt harvinaisen siisti työhylly ja melkoinen määrä turhaa roinaa lensi pellolle tuolta kirjoituspöydän laatikoista, mutta a) tuskastuin siihen miten paljon mulla on tuollaisia määrittelemätöntä paperisaastetta sisältäviä "sekalaista"-mappeja, ja b) romsku on ja pysyy hukassa. *huoh*
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 16.11.08
Voi viude, näin sitä taas saatiin Inkivääriltä kultaa ja kunniaa! Tottakai tämän hyvän pitää mennä eteenpäin, joten haluan ojentaa prenikan seuraaville blogeille: Lenas Pysselgrop, Loving White, Pientä ja kaunista, Pellavasydän ja Kaunis arki kotiisi. Varsågoda!
   Toi meidän Onnilta saatu kurkkukivuntynkä ei niinkun vaan hellitä. Viikon oon tässä nyt kärvistellyt, kera muun perheen, eikä se nyt vaan ota hävitäkseen. Ei kauheesti hotsittais saada nyt syksyn ensimmäistä räkätautia, kun viikon päästä tarttis olla hyperskarpissa kunnossa: lähden koulun Comenius-projektin ekalle matkalle neljän työkaverin ja kahdeksan oppilaan kanssa. Kohteena on St Wendel Saksassa, ja toivon hartaasti, että meidät kiikutetaan jonnekin ihanille joulumarkkinoille! Minun pitäisi vielä värkätä muutamia tavallisia fraaseja sisältävä moniste pieneksi saksan kielen selviytymisoppaaksi matkalaisille. Olen tässä pohtinut silleen vähän pahkasikamielellä, että pitäiskö tehdä reissusta vähän tavallista mielenkiintoisempi, ja tehdä oppaaseen pikku jekkuja. Tyyliin "hyvää huomenta = Zum Teufel", "kiitos = Verdammt!", "anteeksi" = Verschwinden Sie!", "Mitä tämä maksaa" = Ich habe Hartleibigkeit schon seit Monaten". Saattaisi olla, että seurueemme saisi hieman tavallisuudesta poikkeavaa huomiota osakseen, mutta tylsää ei ainakaan olisi.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 15.11.08

Kelle nalli napsahtaa, nalli napsahtaa... Ja sehän napsahti Kaisalle!!! Uskomatonta mutta totta, minä kun olin just ajatellut mielessäni, että hiukanko olis koomishölmöä jos sieltä nyt Kaisan lappu nousisi kun mä voitin askartelusälää Kaisan blogin arvonnassa, ja eikö meidän arvontamestari Juho todellakin nostanut sieltä Kaisan nimen! Onnea voittajalle!
    Meidän arvontamestari ei kyllä ollut ihan tilanteen tasalla, sillä en kertonut sille mistä on kyse, käskin vaan nostaa kiposta yhden lapun. Se kiireesti avasi lapun kun oli nostanut (sehän ehtii aina toimia ennen kuin on ohjeita annettu...) ja luki nimen, sitten tokaisi heti perään että "mä en kyllä nyt ihan ymmärrä". Piti selittää, että hän on juuri suorittanut Tärkeän Tehtävän. Ois ollut kiva laittaa Onni asialle, mutta kun se olis hyvinkin voinut ottaa sieltä kourallisen ja juosta niiden kanssa sitten vaikka vessanpöntölle. Sieltähän niitä sitten oiskin ollut kiva arpoa!
edit klo 17.03 :
Ihan oli pakko laittaa vähän valoja palamaan, jotta tämän harmauden keskellä edes joku valonpilkahdus näkyisi. Hirveä ilma taas kerran, ainakin täällä lounaisrannikolla. Yh-hyh! Touhusin siivoamalla ja leipomalla korvapuusteja. Lantlivin suomenkielisen version eka numero odottaa tossa lukemista, samoin "Berlinerpopplarna"-romskun jatko-osa. Hyviä lauantaiehtoita kaikille!


KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

torstai 13.11.08
On tämän viikon huonot yöunet ja oma taka-alalla jäytävä flunssanalku verottaneet tota ennestäänkin köyhää järkiparkaa niin, että työviikko on ollut kyllä yhtä pedagogiikan riemujuhlaa. Tänään mm. palatessani ruokalasta aloin julmalla silmällä syynätä ysin poikia, jotka oleilivat rappukäytävässä, ja olin aikeissa heittää koltiaiset ulos, kun nämä ilmoittivat, että joo, voidaanhan me uloskin mennä, mutta meidän tunnin olis kyllä itse asiassa pitänyt alkaa 10 minuuttia sitten. - ?! Että meikä oli ihan niinkun oikeella vuorolla ollut syömässä ja tiesi taas tasan tarkkaan missä mennään... Puhumattakaan idioottimaisesta läksystä jonka olin antanut omalle luokalleni eilen... Plus muista pikku hauskuuksista... On se kauhean mukavaa olla näin skarppina ja elää tällaisena esimerkillisenä kansankynttilänä.
   Mutta mä pääsin tänään viimeinkin kampaajalle kahden viikon odottelun ja peruuttelun jälkeen! Iski nimittäin yllättäviä työkuvioita pariinkin otteeseen just sille samalle kellonlyömälle mihin olin varannut kampaaja-ajan. Nyt on jotain toivoa siitä, että tämä viikon jatkunut hörhöilyni (miten niin viikon? elinikäistähän tuo lienee) loppuu, sillä ruskeasta raidasta hiuksissa tehtiin vielä vähän näkyvämpi kuin viime kerralla. Koska brunettiprosenttini on kasvanut, ÄO:ni on kaiken logiikan mukaan niin ikää noussut.
   Silitin kamalan kasan pyykkiä Abban musiikin voimin. HomeEnteristä tilaamani Abban kokoelmalevy saapui eilen, ja tänään pauhasi Mamma miat ja Fernandot aikamoisella volyymillä meidän köökissä. Lay all your love on me!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

keskiviikko 12.11.08
Ikävä kyllä, he eivät seikkaile vain sunnuntai-aamuisin...

KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

tiistai 11.11.08
Oon ollut kaks päivää aivan kukkuu, sillä Onnimanni Salonen on nukkunut äärettömän huonosti, etenkin toissayönä, jolloin nuhariesan lisäksi pikkumiehen unihiekkamäärää veloitti liian pitkäksi venyneet päikkärit. En oikeastaan ollut eilen koko päivän aikana ollenkaan hereillä, ja tänäänkin olen hieman uskaltanut epäillä sitä, olenko minä minä vai olenko minä joku muu.
   Aamun lastenohjelmissa seikkailee sitä paitsi ilmestys, jota ehdin jo luulla väsymyksen aiheuttamaksi hallusinaatioksi, mutta ei, kyseessä oli siis todellinen lapsille suunnattu hahmo. Kyseessä on Mimi, joka seikkailee kakkosella yhdessä Kuku-nimisen eläimen kanssa. Seisoin tukka pystyssä ja sydän pysähtyneenä telkkariruudun ääressä ja ajattelin, että nyt on syytä hakea ambulanssinumero, mutta sitten isäntä kulki ohi ja totesi, että hyvä tavaton, tuohan näyttää ihan venäläisestä animaatiosta karanneelta hahmolta. Tajusin sillä hetkellä, että koska isäntäkin näkee sen ilmestyksen, kyse ei olekaan siitä että minulta olisi pää lopullisesti seonnut. Mutta miten tällainen hahmo voi olla suunnattu lapsille? Eivätkö ne näe painajaisia? Kun kerran aikuinenkin jo näkee. Jäätävää.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 9.11.08 isänpäivä
Eipä olis isänpäivää enää paljon kurjemmalla säällä voitu siunata, hyvänen aika sentään tätä loputonta sadetta ja harmautta! Inkiväärin kuulema loiske (kts. kommentit) ei varmaan kuulunutkaan meidän kylppäristä vaan ihan tuolta ulkosalta vaan. Ajeltiin illansuussa Julian kanssa Pilates-tunnille, niin koko maisemassa ei ollut edes mitään värejä - pelkkiä harmaan sävyjä vain. Huhhuh!
   Isänpäivää on juhlittu, ja kutsuin omankin isäni tänne päivällä syömään. Meidän isäntä sai lahjaksi kaksi South Parkin tuotantokautta ja kilo kakssataa grammaa irtokarkkeja, joten eiköhän siitä vähäksi aikaa ikävänkarkoitusta ja rentoutusta irtoa. Työkaverit kyllä sanoi kun kuuli tuon ostamani karkkimäärän, että tilaa hyvä ihminen sitten ambulanssi kans valmiiksi. Heille lohduksi voin kertoa, että sitä ei sentään ole tarvittu, vaan mässäily on pysynyt kohtuuden rajoissa.
   Mä sijoitin 38 egeä siihen, että ostin KunnonFiiliksestä sellasen Pilates-rullan, jonka päällä maaten voi tehdä selkäliikkeitä (ja tietysti mitä tahansa muutakin, mutta selän vahvistamiseen se on ihan omiaan). Meillä oli taannoin kolme sellaista rullatuntia peräkkäisinä viikkoina, ja aivan uskomatonta miten hyvää se teki! En ole ikinä ennen kokenut sellaista tunnetta selkärangassa, että koko ranka tuntuu kuumottavan ja hehkuvan lämpöä, sillai oudon hyvällä tavalla. Ohjaaja valisti, että tunne johtuu siitä, kun kaikki selkänikamien vieressä olevat pienet lihakset ovat joutuneet töihin ja lämmenneet. Himmeetä!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 8.11.08
Ta-DAAAAA! 30 000 kävijän raja on rikki ja Fröken Jul, jonka olen ristinyt Fannyksi, on valmiina lähtöön jollekulle onnekkaalle. Arvontaan saavat osallistua kaikki jotka haluavat, eli ilmoitus vain tämän blogin kommenttilootaan, ja olet mukana geimeissä! Viikko on mielestäni oivallinen ilmoittautumisaika, joten perjantaina 14.11. voipi vielä tulla mukaan, ja arvonta suoritetaan mitä suurenmoisimpien fanfaarien saattelemana lauantaina. Eli ellei tärppää lotossa, aina voit saada omaksesi Fröken Fannyn.
   Että meillä on siivottu tänään! Richterin asteikon 8,0 alkoi lähestyä, joten koko Karhukuntien hyvinvoinnin vuoksi päätin tehdä tälle torpalle jotain ja pakotin perheenkin mukaan. Julia voihki jo, että "ihan kuin huomenna ois joulu, kun meillä puunataan näin sairaasti!". Joo, mut kyllä oli aikakin, kun toi kaks ja puolivuotiaskin alkoi jo valitella olkkarin pölykoirista. Pistin myös siivoten vielä ton koko kylppäriosastonkin, kun kaakeloinnin jälkeen siellä on vielä tehty yhtä jos toista pölyävää hommaa, niin että seinätkin oli viisasta vielä pestä kunnolla, lattiasta nyt puhumattakaan. Isäntä on parastaikaa saunan lämmityspuuhissa, ja minä tässä pohdin, että pitäiskö vielä käydä Es... äh, eikun siis nykyisellä St1:llä hakemassa jotain saunajuotavaa. Olutta meillä ei harrasta kukaan, mutta virvoitusjuomia kyllä. Itse en laittaisi pahakseni yhtä siideriä. Hmmm. Ans kattoo nyt toimeennunko tästä enää auton rattiin, alkaa veto olla jokseenkin poies.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

torstai 6.11.08 svenska dagen

Uskaltaudun jo toivomaan, että tosta vastaanhangoittelevasta tekeleestä sittenkin syntyy kuin syntyykin jouluenkeli arvontavoitoksi. SiteMeter raksuttelee aina vain lähempänä kolmeakymppiä, joten toivoa sopii, että Fröken Jul heittäytyy viime metreillä hieman suotuisammaksi. Päätin jopa julkaista kuvan keskeneräisestä fröökynästä, sillä epäilen pahasti, että hän on turhamaista tyyppiä, joka on kiukutellut sen takia, ettei ole vielä päässyt julkiseen foorumiin esittäytymään. Jahka saan hälle siivet selkään ja silmät päähän, julistan virallisen arvontaan ilmoittautumisajan.
   Inkivääri ja Vilukissi puolestaan ovat haastaneet minut mukaan esittelemään kuusi omituisinta tapaani. Edellinen kehtasi vielä olla sitä mieltä, että kun minut kutsuu mukaan, niin luvassa on jotain extremekummallista! Kära Ingefära, minä en suinkaan ole mitenkään kummallinen ihminen, saati että minulla olisi omituisia tapoja! Täten siis kuusi aivan tavallisen tavatonta tapaani:
1. Nukun korvatulpat korvissa. Aina. Joka paikassa. Tapa juontaa juurensa jo opiskeluajoiltani. Silloin minulla oli sinitukkainen seinänaapuri, jonka kämpässä bileet alkoivat joka ilta täsmällisesti kello 20.00. Myöhemmin jossain vaiheessa luovuinkin tavastani, mutta viimeiset kymmenen vuotta olen viettänyt yöni apteekin keltaisten tulppien kanssa.
2. Saan raivokkaita siivouskohtauksia, joiden riivaamana kiillotan kaiken siihen jamaan että kämppä hohtaa kuin leikkaussali, ja sitten pidän perheelle tulikivenkatkuisia saarnoja siitä, miten asiat tästä lähtien muuttuvat, ja jokaisen on siivottava sotkunsa. Pari päivää kuljen muiden perässä nalkuttaen jokaisesta väärään paikkaan jätetystä esineestä, kunnes väsyn tai minulle tulee kiire työhommien kanssa, ja sitten kaikki sotkevat taas entiseen malliin ja minä itse kaikkein pahimmin, ja annan piutpaut kaikille hyville aikomuksilleni ryhtyä Todella Siistiksi Ihmiseksi. Koko homma valuu kohti vääjäämätöntä sikolätteyden absoluuttista nollapistettä, jolloin onkin jo uuden siivousraivarin aika.
3.Kun luen uutta kirjaa ja olen päässyt siihen vähän sisälle, minun on pakko lukea kirjan viimeinen lause. Yleensä se ei sisällä minkään sortin paljastusta loppuratkaisusta tai mistään muustakaan kauhean olennaisesta, mutta se on vain pakko käydä kurkkaamassa (minussa asuu siis sisäinen tirkistelijä!).
4. Postissa tai kirjastossa asioiminen on minulle välillä aivan ylitsepääsemätön asia. Saatan hillota jotakin kirjettä tai palautettavia kirjoja useita viikkoja ilman että kykenen saamaan sitä perille asti. On tilanteita, jolloin kirje/paketti/kirjat ovat kyydissäni autossa, mutta en jaksakaan poiketa viemään niitä sinne minne pitäisi vaan hurautan postin/kirjaston ohi, ja ajattelen, että no huomennakin ehtii. (Tässä kohtaa voinen jo lainata Saanelin sanoja ja ihmetellä, että mikä minua oikein vaivaa!?)
5.Rakastan paperi- ja kirjakauppoja. Voin viettää miten paljon aikaa tahansa räpellellen erilaisia kyniä, toimistotarvikkeita, mappeja, tyhjiä muistikirjoja, vihkoja, tarroja, muistilappukuutioita, mitä tahansa mitä näistä liikkeistä löytyy. Jos löydän sopivan kokoisen muistikirjan, jossa on tyhjät sivut (viivoitusta EI pidä olla!) ja hyvä, tukeva paperilaatu, olen lähes nirvanassa. Levitoinkin mahdollisimman pikaisesti kyseisen tuotteen kanssa kassalle.
6.Tykkään nuuhkia minulle rakkaita ihmisiä. Mieheni ja lapseni joutuvat jatkuvan nuuhkimisen kohteeksi. Hiukset ja iho korvan lähettyvillä tuoksuvat taivaallisen hyviltä. Isännän ominaistuoksu on saanut pääni sekaisin heti ensimmäisistä lähekkäin istutuista hetkistä lähtien. Toisaalta katkaisin varsin äkkiä erään opiskeluaikaisen seurustelusuhteen, jossa toinen osapuoli vaikutti kyllä muuten kiinnostavalta, mutten voinut sietää sen ihmisen ominaistuoksua. Olen elävä todiste siitä, että feromoneilla on iso rooli parinvalinnassa.
No, siinä nyt tuli kuusi päällimmäistä. Inkiväärin tavoin en myöskään siedä pakkasta, ja sen lisäksi vihaan kaikkia talviurheilulajeja. Minua ette suksien päälle saa, se on varma ja vissi. Erittäin epäsuomalaista. Täällä pitää rakastaa kylmyyttä, lunta, pakkassäätä ja tuntikausien oleilua siinä pakkassäässä. Hiihtämisen pitää kuulua top-ten -listaan ja lasten kanssa kuuluu palella luistimet jalassa suonenvedon runtelemana ilosta hihkuen. Ei hyvääpäivää... Menolippu Tahitille kiitos!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

keskiviikko 5.11.08
Hyvät ihmiset! Se on loppu! REMONTTI on loppu!!! Ohi! Slut! Finito! Mä en oikein usko tätä vielä todeksi. Arvatkaa saako minua ens viikonloppuna pois tuolta sauna- & kylpyosastolta ollenkaan? Lapset laulaa isälle isänpäiväaamuna, mutta äiti lilluu toista vuorokautta kylvyssä ja välillä löylyssä. (Hmmmm, mun pitänee kantaa perjantaina toi allashuone täyteen saunapuita...)
   Oon korjannut tänään kokeita punakynä sauhuten. Haravan varteen ehdin vähäksi aikaa ja toivon totisesti, että pysyis vielä jonkin aikaa näin leutoina nää säät, jotta saisin takapihalta edes pahimmat lehtirysät selvitetyiksi. Omppupuiden alta löytyy vielä mädäntyneitä omenoitakin, uh-huh. Eivät tee järin hyvää nurmikolle jos jäävät sinne talveksi lojumaan! Oi, ja isäntä löysi kaupungista tänään edullisia krookuksen ja scillan sipuleita. Nyt pitää ehtiä nekin kaivamaan maahan. Tulevan puuterassin perustuksia isäntä onkin puutarhassa jo touhunnut pitemmän aikaa.
   Pohjola-Nordenin koulutuksen vetäjiltä tuli tänään postia. Mukana oli kirje, joka alkoi aivan viikonloppuhuumorimme henkeen: "Hej er alla!" - Olimme nimittäin puhuneet siitä, miten seiskaluokalla å-kirjaimen ilmestyminen kuvioihin sekoittaa muksujen päät niin täydellisesti, että ylämerkkien kanssa aletaan sekoilla oikein toden teolla, ja sanareista ja kokeista saa tuon tuostakin lukea sanaversioita, joissa a, ä, å ja jopa ö ovat kaikki suloisessa sekamelskassa keskenään. No, mehän aloimme siellä sitten heittää vitsiäkin asiasta ja kommentoida toisiamme tyyliin "år det sänt?" (=är det sant) ja "titta pö det hår!" (=titta på det här). Jotenkin tämän viikonlopun komiikan kruunasi silloin maanataiaamuni, kun menin töihin ja otin sanakoepaperit esille. Ensimmäisen paperin ensimmäinen sana oli "trånar" - piti olla tränar. Jep, jep...
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

tiistai 4.11.08
Dodiid, enpä ollut tuotakaan ennen tullut ajatelleeksi, että "ottaa vaarin jostakin" tulee sekin ruotsin kielestä. Tää on edelleen tätä mun Oolannin magneettien sarjaa - yks on vielä varastossa ja sopii erinomaisesti tekeillä olevan jouluenkelin valmistuksen tiimoille.
   Kävin Porin kirjastossa ja petyin niiden ruotsinkielisten kirjojen valikoimaan. Kovin on vanhahkoa tuotantoa, tai sitten uudemmat ovat vaan heti lainassa ja menossa ja varauksessa niin etteivät juuri hyllyyn asti ehdi. Painelin kotona netin kautta Akateemisen kirjakaupan sivuille, mutta pöh, sielläkään ei nettikaupan puolella ruotsalaisten kirjojen valikoima ollut mitenkään häikäisevä, etenkin kun useamman kun joka toisen kirjan kohdalla luki "loppuunmyyty". Aattelin, että johan nyt on helkkari, ja googlasin sanan "bokhandel". Päädyin tutkimaan ruotsalaisen Bokusin sivuja ja tilaamaan sieltä kolme pokkaria. Laskin, että ostokseni tekevät postikulujen kanssa 24 egeä, mikä ei kolmesta kirjasta todellakaan ole kauheasti, varsinkin kun näin saa itselleen jotain tuoretta kirjallisuutta, eikä viime vuosituhannen alun homeelta haisevia niteitä, joiden aiheet eivät kiinnosta enää örkkiäkään.
   Saanel epäili taannoin, että keskuudessamme liikkuu aikavaras. Itse olen tullut tästä päivä päivältä vakuuttuneemmaksi. Ennen ehti töiden jälkeen tehdä jotain, nyt ei useimpina päivinä yhtikäs mitään. Tämä alkaa näkyä erittäin hyvin myös tämän huushollin räjähdystilassa. Wikipedia antaa Richterin asteikosta seuraavanlaista tietoa:
Keskinkertainen5,0-5,9 Huonosti suunnitellut rakennukset saattavat kärsiä merkittäviä vaurioita, astiat särkyvät. Korkeintaan pieniä vaurioita hyvin suunnitelluille rakennuksille.
Voimakas6,0-6,9Tuhoisa noin 150 km:n säteellä.
Erittäin voimakas7,0-7,9 Voi aiheuttaa vakavia vaurioita laajoilla alueilla, mm. sillat sortuvat.
Valtava8,0-8,9 Täydellinen tuho, vakavia vaurioita satojen kilometrien alueella.
Todella valtava9,0 tai suurempi Täydellinen tuho, vakavia vaurioita tuhansien kilometrien alueella.

Olen sitä mieltä, että meillä mennään nyt vasta tuossa 5,9 Richterin asteen kohdalla, mutta kun tässä vielä muutama päivä jatketaan samaa rataa, niin meillä päästään hyvin äkkiä jo 7 asteen pintaan. Joten jos lähistöllänne sortuu silta, tiedätte että vika on meidän seiniemme sisällä.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 2.11.08
Mä vähän tildailin tänään, mutta huonolla menestyksellä. Itse nuken sain tehdyksi, mutta mekon kohdalla takkuaa. Tein ensimmäisen mekkoversion jo viikko sitten kankaasta, joka osoittautui liian ohueksi ja rispaavaksi. Perjantaina kävin kaupungilla ja sillä reissulla mm. Eurokankaassa, josta ostin pellavan tapaan kudottua puuvillakangasta uusiksi mekkovärkeiksi, mutta katin kontit, tämä taas oli liian karkeaa ja aivan järisyttävän rispaavaa, joten kauluksen kohdalla sitten tökkäsi. Kaula-aukko rispaantui kaulusta ommellessa aivan törkeästi. Muutenkin on ottanut vähän lujilta tämän ekan jouluenkelin aikaansaaminen. Miss Jouluenkeli on eka enkeli, jolle mun piti mm. ommella uusi jalka, sillä toinen ekoista jaloista ei ollut tuolta jalkaterästä ihan niin nätti että olisin kelpuuttanut jatkoon. Aavistaakohan tämä pahalainen, etten aio pitää sitä itse? Olin nimittäin ajatellut, että kun toi SiteMeter tossa raksuttelee kohti 30. tuhatta kävijää, voisin minäkin kerrankin arpoa täällä blogissani sen kunniaksi jotain, ja Miss Jouluenkelin näin siihen mitä sopivimmaksi voitoksi. Ans kattoo nyt, syntyykö tästä tällä kertaa yhtään mitään, mulla alkoi jo hiukan musta pilvi kerääntyä pääni päälle kun jo toinen kolttu teki tepposet.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 1.11.08 pyhäinpäivä
Minulla oli yliopistossa saksan laitoksella yksi luennoitsija, jonka luennointityyli oli niin kuivakkaan tappavan tylsä, että minun piti eräskin kurssi aloittaa peräti kolmeen kertaan, ennen kuin pystyin lopulta istumaan siellä nukahtamatta tai tulematta hulluksi. Kuitenkin jokaisen kuun vaihteessa tämä tylsyyden ruumiillistuma toivotti luennon aluksi jotakin alkusoinnullista, johon alkavan kuukauden nimi sisältyi, ja tänään hän epäilemättä toivottaisi kaikille mainiota marraskuuta. - Niin toivotan minäkin kaikille lukijoilleni.
   Muuten tää päivä onkin sitten mennyt jonnekin avaruuden mustaan aukkoon. Siis, mä en niinkuis tiedä, että mihin tää oikein on mennyt. Siivosin työpöytääni koulupapruista, silitin kauheen kasan vaatteita, olin haravoimassa pari tuntia, laitoin ruokaa, tyhjensin ja täytin tiskikonetta. Sitä tavallista. Mutta aika on tuntunut valuvan käsistä, mulla kun oli niin monta juttua mielessä mitä ois halunnut ehtiä. Oikeestaan viikonlopuissa on lähes aina se ongelma, että viikolla ei ehdi yhtään mitään, ja silloin viikonlopuksi kasaantuu sekä kaikkea rästihommaa viikolta että sitten vapaa-ajan juttuja, joita haluais tehdä kun ei muulloin ennätä, ja hitsipilli, viikonloppu nyt kuitenkin on vaan 48 tuntia ja risat, eikä siinä ajassa ihmeitä ehdi. Järjen tasolla täysin käsitettävissä oleva homma, mutta meikäläinen haahuilee takuulla taas ens torstaina pää pilvissä, että mitä kaikkee aionkaan tulevan viikonlopun aikana tehdä, ja kun se ehtiminen jää kumminkin vähäiseksi, niin taas oon sunnuntaiehtoona nenä nyrpyssä että mitä hittoa, mihin se aika nyt taas katosi.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

2008 lokakuu
2008 syyskuu
2008 elokuu
2008 heinäkuu
2008 kesäkuu
2008 toukokuu
2008 maaliskuu-huhtikuu
2008 tammikuu-helmikuu
2007 joulukuu
2007 marraskuu
2007 syyskuu-lokakuu
2007 heinäkuu-elokuu
2007 huhtikuu-kesäkuu
2007 tammikuu-maaliskuu
2006 heinäkuu-joulukuu
2006 tammikuu-kesäkuu