Valikkosivulle
Etusivulleni
Lisää minusta
Uskoni
Valokuvia
Linkkejä

Site Meter
Tällä hetkellä luen:
Sophie Kinsellan romskua "Remember Me?".
Lukemani kirjat

Merkitse Kutrin blogi suosikiksesi BlogilistallaSeuraamiani blogeja:
Blue Nun
Oma napa, paras napa
Onni arjessa
Pellavasydän
Periferialife - elämää maalla
Picture Mission
Torpan verannalla
White Country
Vihreän talon väki
Vilukissi
Yarnstormsunnuntai 26.4.09
Varmaankin vuoden kiireisin viikko on nyt takana, ja hengissä olen selvinnyt, vaikka taudin vuoksi pitikin doupata ittensä tuplamäärällä Buranaa ja muita mömmöjä joka päivä. Maanantaina kokoustettiin, tutustuttiin kouluun ja oltiin kunnan virallisella vastaanotolla, illalla Vanhassa Raumassa syömässä. Tiistaina oppilaat aloittivat projektitöitään ja iltapäivällä oltiin Eurajoki-sightseeingillä, illalla OAY:n saunaillassa. Keksiviikkona lähdettiin Turkuun ja koluttiin linnat ja tuomiokirkot ja illalla vielä syötiin isomman kaavan mukaan Vuojoen kartanolla. Torstaina tutustuttiin eri maiden tekemiin projektitöihin teeman tienoilta, kirottiin temppuilevaa auditorion tekniikkaa, juostiin hiki otsalla kantamassa eri projektoreita ja läppäreitä josko jokin yhdistelmä toimisi, ja illalla vietettin yhteistä viimeistä iltaa koko konkkaronkka, oppilaat ja opettajat. Perjantaiaamupäivällä vieraat opettajat kävivät vielä tunneilla, mutta aamupäivällä oli jo italialaisten lähtö ja iltapäivällä sitten saksalaisten.
   Kuvassa saksalaisten hauska naiskolmikko Sara, Andrea ja Susanne, joista viimeksi mainitun kanssa olen ollut yhteyksissä jo syksyisen Saksan kokouksen jälkeen. Näiden mimmien seurassa ei tullut aika pitkäksi! Saksasta oli kyllä vahva miesedustuskin, mutta he nyt eivät ole tähän kuvaan sattuneet. Italialaisten kanssa taas kielitaitokysymykset olivat vähän sellainen läheisyyttä karistava este, sillä heidän englannillaan ei ihan kovin pitkälle pötkitä. On vaikeaa olla hauskaa seuraa, kun toinen osapuoli ei tajua ensimmäistäkään vitsiä. Hyvässä yhteisymmärryksessä silti pysyimme vähäisen englannin, hiukan runsaamman saksan ja runsaimman elekielen avulla.
   Perjantaiehtoon nukuin ihan taju kankaalla. Eilen porukka starttasi täältä Merikarvian mummulaan ja mä sain jäädä hiljaisuuteen toipumaan vauhtiviikostani. Haravoin takapihaa, korjasin ne kirotut valtakunnalliset enkunkokeet loppuun ja pyykkäsin ja silitin ihan kauhean kasan vaatteita. Tänään mapitin ja lajittelin kaikki mahdolliset kalvoni ja lappuni ja monisteeni, ja mietin, että milloin uskallan avata Stieg Larssonin kolmannen kirjan. Ostin sen nimittäin Turun Akateemisesta Kirjakaupasta pokkaripainoksena, "Luftslottet som sprängdes". Toistaiseksi mä olen ollut jopa niin poikki kaikesta kielten sekamelskasta (englanti-saksa-italia), etten ole edes jaksanut ajatella ruotsinkielisen romskun avaamista.
25 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 19.4.09
Nyt on kuulkaa sitten tämä täti niin vaikuttunut näkemästään, ettei tiedä miten päin olisi. Hannele oli järkännyt Poriin kokonaisen itämaisen tanssin kevättapahtuman, jonka loppuhuipentumanäytöstä mä olin spiikkaamassa, ja hyvät IHMISET että voi olla maailmassa taitavia tanssijoita! Olisin valmis myymään isoäitini, jotta saisin a) erinäisten tanssijoiden kropan, b) useiden esiintymispuvut ja c) eritoten kaikkien tanssitaidot. Tämän jälkeen täytyy Hannelelle hattua nostaa, että se jaksaa meidän Tasalan ryhmän kanssa liikkeitä tahkota. Mehän kuulutaan pahimpaan ö-sarjan tunkiokastiin! (Sori kaverit, näin se vaan on, kun näkee todellista taitoa niin tietää paikkansa.)
   Työkaveri soitteli, että Comenius-vieraat Italiasta ja Saksasta ovat saapuneet ja kaikki on nyt saatu isäntäperheisiinsä ja hotelleihinsa. Huomenna alkaa Tositoimet. Mä olen pääsiäisen pyhät plus kuluneen viikon tehnyt ja harjoituttanut Powerpoint-esitystä meidän koulusta, ja huomisaamuna koittaa h-hetki. Koko muukin viikko on sitten yhtä haipakkaa, vieraille on laadittu tiivis ohjelma. Ja tottakai mä olen just nyt saanut vuoden ainoan räkätaudin! Perjantaiaamuna heräsin kurkku kipeenä ja nenä tukossa ja varmaan ois kuumemittarikin näyttänyt jotain epäkiitollisia lukemia, mutten uskaltanut mitata. Oon vetänyt sinkkiä ja hunajaa ja jopa hunajalla terästettyjä rommitoteja (arvatkaa osasinko edes tehdä sellaista ennen kuin olin etsinyt netistä ohjeen!) parina iltana. Nyt ois pakko jaksaa mennä kuin maantiekiitäjä viikon verran.
   Kaiken huippuna tossa on nyt kasa valtakunnallisia enkun kokeita korjattavana ja huomenna tulee vielä yks kuunteluosionippu lisää, ja viikon päästä maanantaina alkaa ruotsin vastaavat. Mitä ihmeen ihanaa tässä keväässä muka on? Miten mä olen tätä odottanut kieli vyön alla? Ens vuoden maaliskuun kohdalle kirjoitan kalenteriin että Lopeta huhti- ja toukokuun odottaminen! Muistelepa vähäsen! Siitä ei hengissä selviä!!!
30 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

maanantai, toinen pääsiäispäivä 13.4.09
83 päivää kestänyt karkkilakko päättyi eilen juhlallisesti Duudsonien Emäntä-suklaamunaan. Muutama muukin namu on tullut syödyksi kahden päivän aikana...
34 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

maanantai 6.4.09
Tänään vihdoin saapui Akateemisen kirjakaupan paketti, ja siellä Larssonin jännäritrilogian toinen osa, "Flickan som lekte med elden". Mitä ihmettä tästä viikosta nyt tulee??? Uskallanko edes avata koko kirjaa ennen pääsiäisviikonloppua? Viisainta olisi olla pitelemättä, mutta pahaa pelkään etten pysty hillitsemään itseäni. Merkillinen tilanne. Tuo kirja houkuttaa minua paljon enemmän kuin vaatehuoneeseen muksuilta piilotetut suklaamunat.
78 päivää karkkilakkoa takana.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 5.4.09
Ryydyttää. Olen korjannut tänä viikonloppuna kokeita. Ja korjannut kokeita. Ja vieläkin korjannut kokeita. Viisi pinkkaa plus kolmet sanarit. Ja vielä olis muutamat sanarit ja kirjoitelmat. Ne jäävät kyllä nyt pakosti huomiseksi. Olen a) puhki ja b) äärimmäisen täynnä idioottimaisia vastauksia. Aina joskus sähköpostissa pyörii 1.-3. luokan oppilaiden vastauksia koekysymyksiin, mutta voin vakuuttaa, että ne ovat vielä kevyen sarjan kamaa.
   Viikonlopun positiivisin juttu oli eilinen jumppa, jonne vakkarivetäjä oli palannut lomareissultaan ja Miss American Plastic oli enää kaukainen muisto vain. Ihan niinkun tulin väliaikaisesti hyvälle tuulelle sen jumpan takia. - Väliaikaisesti, koska olen potenut koeryysisangstia jo perjantai-illasta lähtien. Tänä iltana piti mennä kavereiden luo kahville koko perhekunnan, mutta enhän minä mihkään ehtinyt. Siirrettiin alustavasti keskiviikkoon, mutta nyt mä tajusin, että silloinhan mun pitäis olla Comenius-projektiin liittyvässä vanhempainillassa. Ehhehe-he. Ensin tätä kevään saapumista odottaa ihan sata lasissa, ja vitsit, joka kevät sitä tajuaa unohtaneensa, millaista hektistä kaaosta koko kevät koulumaailmassa on. Mitä lähemmäs toukokuun loppua päästään, sen pahemmaksi muuttuu. Kannatti tätäkin taas odottaa kuukausitolkulla!
   Jotain pientä pausen tynkää sentään on odotettavissa, kun ens viikonloppuna on pääsiäinen. Ja Ellin ja mun karkkilakko loppuu! Jiihaa! Ehei, en aio palata enää samaan irtarimässäilyyn kuin ennen, mutta jotain pientä suklaista täytyy pääsiäisen kunniaksi syödä. Sitäpaitsi mulla on taas niimpal hyvät aikomukset opetella syömään tummaa suklaata, jottei tulis vedettyä liikaa kerralla. (Hyviä aikomuksia minulla tosiaan on roppakaupalla, voisin melkein perustaa niitä myyvän nettikaupan.)
   Tiiättekö muuten mitä muuta olin unohtanut kevääseen liittyen? - Ötökät. Voi penteles että oli ikkunalasit ja muut vaarassa, kun torstaiaamuna täällä itekseni touhusin ja aioin huolettomasti tarttua tiskipöydällä lojuneeseen mikrokupuun. Kunnes viime hetkellä tajusin, että sen kyljessä vaanii hyperällötyspotenssiinkuussataa hämyri! ISO! Luonnoton elukka!!! Minusta lähti siinä siunaamassa enempi ääntä kuin yhdestäkään Talent- tai Idols-ehdokkaasta. Hyi yrjötys! Kun se EU kerran on joka paikkaan direktiivejään tunkemassa, niin tehköön nyt sitten direktiivin siitä, että hämyri ei saa olla keskikropaltaan kahta milliä suurempi mihinkään suuntaan, ja etenkin kaikki vaaleanruskeanharmaat jänteväjalkaiset yksilöt ovat erityisen laittomia. *puistatus* Tulkoot valvomaan tätä säädöstä 24/7 ja jättäkööt käyrät kurkut ja liian pitkät banaanit rauhaan.
77 päivää karkkilakkoa takana.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 4.4.09

Kaikkien epäpuutarhaihmisten äitinä, minä, siis MINÄ, olen ostanut kaksi ruukkua ja istuttanut tänään ruukkunarsisseja! Kyä om maailman kirjat sekasin!
76 päivää karkkilakkoa takana.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

keskiviikko 1.4.09
Inkivääri on kuulkaa mua muistanut taas tällaisella diplomilla. Hänen mukaansa tätä on tarkoitus jakaa blogeille, jotka jakavat läheisyyttä ja ystävyyttä, ja ensimmäisenä tuli uudemmista blogituttavuuksista mieleen Vihreän talon Teekoo. Etenkin tuo läheisyys sopii Vihreään taloon kuin nenä päähän! Toisaalta, enhän minä oikeastaan muissa blogeissa juuri vierailekaan kuin niissä joissa tulee ystävyyden ja läheisyyden tuntu, niin että sen puoleen voisin myöntää tuon vaikka jokaiselle jonka blogissa vakituiseen vierailen. Jos tunnette omaksenne, ottakaatten tästä, olkka hyvä.
   Meikä on ollut kaks päivää kotona Onnimannin sairaanhoitsuna. Mä luulin vielä eilen aamulla, että kyse on vaan Monsieur le Pepun tavallista pahemmaksi äityneestä ummetuksesta joka olisi kenties nostanut vähän ruumiinlämpökin, mutta kun tulppa oli viimein irronnut niin vatsataudiksihan tuo osoittautui. Olin iltamyöhään mennessä siivonnut 18 kakkavaippaa, ja paitsi että multa alkoi hymy hyytyä, omakin pötsi alkoi kurlupurluttaa jokseenkin mojovaan malliin. Tänään Onni on voinut paremmin, vaikka ruuansulatus on toiminut edelleen turhan isolla vaihteella, ja minä puolestani olen nakannut kitaani hiilitabletteja. Huomenna yritetään taas päivätöihimme molemma, sekä Onni että minä.
   Siivosin tänään huushollia ja pyykkäsin ja silitin ja mankeloin, ja ajattelin, että voi turhuuksien turhuus, huomenna koko kämppä on taas kuitenkin ylösalaisin ja kaikki vaatteet sutattu ja rytyssä. Mutta ei kai sitä uutta likaa tänne sitten mahtuisi, ellei siivoaisi välillä vanhoja pois. Silti ilmoitan tässä, kuten taannoin Naamakirjassa, että mieluusti ottaisin itselleni kokin, siivoojan, sisäkön, lastenhoitajan ja sihteerin. (Kaikki halukkaat saavat ilmoittautua, ruokapalkalla tick-tack.)
73 päivää karkkilakkoa takana.
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

2009 maaliskuu
2009 helmikuu
2009 tammikuu
2008 joulukuu
2008 marraskuu
2008 lokakuu
2008 syyskuu
2008 elokuu
2008 heinäkuu
2008 kesäkuu
2008 toukokuu
2008 maaliskuu-huhtikuu
2008 tammikuu-helmikuu
2007 joulukuu
2007 marraskuu
2007 syyskuu-lokakuu
2007 heinäkuu-elokuu
2007 huhtikuu-kesäkuu
2007 tammikuu-maaliskuu
2006 heinäkuu-joulukuu
2006 tammikuu-kesäkuu