Valikkosivulle
Etusivulleni
Lisää minusta
Uskoni
Valokuvia
Linkkejä

Site Meter
Tällä hetkellä luen:
Stieg Larssonin dekkaria "Luftslottet som sprängdes".
Lukemani kirjat

Merkitse Kutrin blogi suosikiksesi BlogilistallaSeuraamiani blogeja:
Blue Nun
Oma napa, paras napa
Onni arjessa
Pellavasydän
Periferialife - elämää maalla
Picture Mission
Torpan verannalla
White Country
Vihreän talon väki
Vilukissi
Yarnstormsunnuntai 31.5.2009
Oi onnea! Loma ja Oikea Kesäsää!!! Paljasvarpaskeli! Jii-HAA!
   Mä pesin fillarin ja nollasin matkamittarin tiedot, ja isäntä pumppasi ilmaa renkaisiin. En ole siis tänä keväänä ees fillaroimaan toimeentunut tätä ennen! Poljin 16 kilsan lenkin ja tunsin taas eläväni. Tavallisesti oon tehnyt muutaman kerran vaan 10 kilsan verryttelylenkin kevään ekoilla lenkeillä, mutta nyt kun oon kuitenkin läpi talven liikkunut säännöllisesti, ajattelin aloittaa vähän pidemmällä verryttelyllä. Eikä se pahalta tuntunut ollenkaan. Tosin ei kyllä tuullutkaan mitenkään mainittavasti, se iänikuinen tuulihan siitä haastavaa puuhaa tekeekin.
   Liityin kesän kunniaksi taas Keventäjiinkin. Tälle loputtomalle leviämiselle laitetaan nyt stoppi, sillä muuten minut voisi palkata Taru Sormusten Herrasta -näytöksiin olifantiksi.
   Annoin pyykkikoneen surrata helluntaipyhästä huolimatta. Silloin kun tässä maassa on pyykinkuivatussää niin rumpuhan pyörii, oli sitten joulu tai juhannus. Itse paistattelin päivää korituolissa Larssonin dekkari kourassa (olen vasta sivulla 110, sillä ennen eilistä en ollut ehtinyt lukea siitä paria sivua enempää). Sain ensimmäiset kutisevat aurinkonäpyt kämmenselkään ja nakkasin yhden Histecin kitaani.
   Monsieur le Peppu on tänään astunut uuteen aikakauteen. Rullasin kaikki huushollin matot sängyn alle ja nappasin Onnilta vaipan pois. Yöksi kyllä vielä laitetaan, mutta josko se nyt oppisi olemaan päivät ilman. Tänään ei sattunut yhtään vahinkoa! Vasta-alkajan tuuria, sanon kyllä minä, vielä tässä lattioita luututaan useammankin kerran.
   Minun pääkoppa ei kyllä vielä tajua, että on loma. No, tosin joudun menemään huomenna vielä koululle. Meillä on aikamoinen soppa ensi syksyn Comenius-matkan lentojen tilaamisesta. Joudumme maksamaan 12 oppilaan lennot (+ meidän viiden open) omilla luottokorteillamme, koska kunnalla ei kuulemma ole luottokorttia tällaisia tilanteita varten, ja koska meillä ei taas kellään ole mitään taivaita hipovia luottorajoja korteissamme, perjantain yritykset saada lentojen varaukset hoidetuksi menivät puihin. Huomenna uusi yritys parin uuden kortin kanssa... On tääkin ihme meininkiä!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 30.5.2009
Arvatkaa
1) kuka siemailee kuoharia ehdittyään saunoa ensimmäistä kertaa kuukauteen?
2) kuka ei suunnittele huomenna maanantain oppitunteja?
3) kuka istui tänään puutarhatuolissa Larssonin dekkari kourassa?
Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvomme matkan päin mäntyä!
0 (noll, zero, null) työpäivää kesälomaan!!!!!!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 24.5.09
Oon mä vielä hengissä juu. Niukasti. Itse asiassa mä olen jonkinlaisessa kooman, horroksen ja epätoivopaniikin sekatilassa, josta minut voi herättää vain yksi ainut asia. - Suvivirsi.
   En oikeestaan tiedä, kummassa suhteessa asiat on keljummassa jamassa, kotona vai koulussa. Keskimmäinen muksuista on parin viimeksi kuluneen viikon aikana ehtinyt keittää niin monenlaista soppaa, että minä en oikein jaksa enää lusikoida, talon pyykkikasat ja pölykoirat kasvavat kilpaa kokoa, vanhin ei tahdo innostukseltaan housuissaan pysyä kun olemme vihdoin antaneet periksi ja hänelle luvan siirtyä ensi vuonna meidän kouluumme, viimeisiä enkunkokeita en ole tänäkään viikonloppuna saanut korjatuksi vielä loppuun asti, huomenna ja ylihuomenna tulee vielä pari viimeistä kasaa kokeita korjattavaksi, eikä minulla ole mitään hajua siitä, miten tämän viikon oppitunnit voisi käyttää vähänkään hyödyllisellä tavalla, sillä kukaan ei jaksa enää mitään.
   Yhden asian tiedän, ja se on se, että jahka suvivirren viimeiset soinnut ovat kajahtaneet, alkaa minun läskinkurituskuurini. Tuloksettoman (tai, no, eihän se tuloksetonta ole että paino nousee) karppauskokeilun jälkeen siirryn perinteiseen Liiku paljon, syö vähän ja kevyesti -metodiin, jota olis pitänyt noudattaa jo koko kevätkausi, mutta kun voimat ei oo riittäneet. Laihduttaminen on kokopäivätyötä.
   Kaiken kummallisuuden kukkuraksi Vilukissi on mua muistanut taas hienolla prenikalla. Miten tällasta blogia voi kukaan rakastaa kun tää ei edes päivity? *huoh* Kiitos, Vilukissi, kuitenkin, sillä tsemppausta tässä nyt hiukan tarvitaankin!
6 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

keskiviikko 6.5.09
Vilukissi laittoi heti kostaen ja heitti mulle Murret-meemin! Hehee, tässäpä tää nyt sitten on, kaipa se kuulostaa pohojalaasen korvissa vallankin eksoottiselta...

Murret-meemi
Korvaa omalla tavallasi sanoa asiat, niin kuin se sinulle sopii suuhun parhaiten.

1. Äitini punainen mekko mahtuu myös minulle:
- Meijä äitin punane hame mahtu mullekki.

2. Tarvitsetko apua kirjoitustehtävässä, jonka maantiedonopettaja antoi:
- Tartteksää appu maantiaro läksyis?

3. Hyvä on, tehdään niin kuin sinä ehdotit:
- Hyvä o, tehrä ny sit sillai ko sää sanoi.

4. Isäni äiti kertoi hakevansa meidät noin kello 17.45:
- Mum sanoi hakevas meijä siin vartti vail kuure hujakoil.

5. Matkustinkin Helsinkiin linja-autolla, koska myöhästyin junasta:
- Mää meninki Helsinkki linjapiilil kon kerra myähästyij junast.

6. Oletko nähnyt missään veljeni matkapuhelinta:
- Oleks nähn missä meijä Jussin kännykkä?

7. Ostitko sen hameen, jonka näimme viime viikolla Hennes & Mauritzissa:
- Ostiksää se hamen ko nähti viime viikol Henkas ja Maukas?

8. Olethan sinä jo kysynyt eilisen päivän kotitehtävät ystävältäsi:
- Eksää ny pahahenken tolvana ol viäläkän kysyn eilissi läksyi kavereiltas?

9. Minun on nälkä, voitaisiinko me mennä syömään ulos:
- Minu o nälk. Mennä ny Jumalan tähre äkki syämä johonkki!

17 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

tiistai 5.5.09
Mitä karmeampi stressin määrä, sen päättömämmiksi muuttuvat meikäläisen unet. Mä kyllä luulen, että nyt aletaan liipata läheltä absoluuttista nollapistettä. Vai mitä sanotte siitä, että viime yönä tässä talossa järjestettiin Oscareiden jakotilaisuus, ja meikäläinen itse oli Meryl Streep, jota jostain käsittämättömästä syystä yritettiin kidnapata. Lymyilin keittiön kaapin takana punaisessa iltapuvussa ja kiljuin "Help me! Help me!" - Kunnes isäntä tökkäsi mua kylkeen, sillä minähän olin hihkunut tätä help-miitä ääneen.
   Täten haastankin muita kertomaan pöljimpiä uniaan. Olen aivan varma, että ainakin Saanelilta ja Vilukissiltä löytyy jotain herkullista kerrottavaa!
18 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

sunnuntai 3.5.09
Jestas tota säätä! Eihän tässä ihmisen aivot tajua nyt millään, että huomenna on ihan tavallinen ja oikea koulupäivä, kun sää yrittää petkuttaa meikäläistä että nyt on jo kesäloma. Katala keli! Tossa noi koulukirjat möllöttää vieressä mutten saa niitä avatuksi. Sen sijaan kuikuilen ikkunasta ulos, että mistä kohtaa vielä on haravoimatta, ja mitähän sitä tuohon uuden terassin viereen sitten mahdetaankaan oikein istuttaa... Sakottaa tarttis tota säätä, kun sekottaa ihmisen pään tälläi.
   Siivosin muuten tämän huushollin kirjahyllyt tossa vapun alla nursena ollessani, kun Onni sairasti nuhakuumetta. Löysin kasapäin kaikkea ammatillista matskua, joista vois löytää vaikka mitä vinkkejä ja ideoita, kun vaan taivaan tähden olis joskus aikaa lukea niitä. Mitenkähän ihmeessä sitä oikein ohjelmois ittensä toimimaan, että nuo tulis luetuksi järjellisessä tahdissa ja järjelliseen aikaan? Jos niihin tarttuu kesälomalla, on jo parhaat jutut unohtanut syksyyn mennessä. Jos niistä alkaa etsiä akuuttiin tarpeeseen jotain idistä, akuutti tarve ehtii tulla ja mennä moneen kertaan ennen kuin on ehtinyt lukea alkua pitemmälle. Jollain ilveellä tarttis löytää muutama kerta viikosta jokin aikalokero, jolloin ehtis tankata itteensä uusia ajatuksia, ja silloin niitä ehkä hyvässä lykyssä tulis käytettyäkin. *huoh* Mistähän niitä aikalokeroita saa käydä ostamassa?
   Eiliset kakkukuvat ovat ansaitusti ihastuttaneet, ja lisää työkamuni näppäristä sormista syntyneitä luomuksia voi käydä ihastelemassa Mantelin kakkuja -blogissa, jossa minäkin aina käyn välillä katselemassa ja kadehtimassa kaikkea pää kallellaan ja kuola suusta valuen.
   Muistin yhtäkkiä aamulla, että tilasin jo elokuussa ompelukoneliikkeestä jonkin vempeleen, jonka avulla minun pitäisi pystyä tikkaamaan vanua, ja lupasivat soittaa minulle kun värkki on saapunut, mutta mitään ei ole ikinä kuulunut. Pitää varmaan tarttua toukokuun kunniaksi huomenna luuriin ja kysyä, mitä kummaa sille kapineelle on tapahtunut. (Eipä ole minunkaan aivokopassani kyllä käynyt mitään ajatusta koko asiasta yli puoleen vuoteen!)
20 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

lauantai 2.5.09

Onnin kolmeveesynttäreitä vietettiin vihdoinkin tänään, myöhästyksissä Comenius-viikon takia. Minä kun inhoan täytskäreiden tekemistä, ja työkaveri taas on ihan ammattilaisen tasoa, niin tilasin häneltä Late Lammas -kakun. Kyllähän minä tiesin, että työkamuni on huipputaitava, mutta lopputulos sai silti leukani loksahtamaan auki, ja kun tätä kakkua maistoi, niin se vasta olikin tajunnanräjäyttävä kokemus. Täyte oli tekijän itsensä kehittämä salmiakkisellainen, ja voi hyvä tavaton, että oli hyvää! Sai kyllä vierailtakin täydet pisteet ja papukaijamerkin päälle, porukalla totesimme että tää taitaa olla parasta täytskäriä mitä kukaan meistä on ikinä maistanut. (Hei, miten joku voi saada äklömarsipaanin maistumaan ei-marsipaanilta???)
20 työpäivää kesälomaan!
KOMMENTOI. Tai jos haluat vain lukea muiden kommentteja, tee se TÄSTÄ.

2009 huhtikuu
2009 maaliskuu
2009 helmikuu
2009 tammikuu
2008 joulukuu
2008 marraskuu
2008 lokakuu
2008 syyskuu
2008 elokuu
2008 heinäkuu
2008 kesäkuu
2008 toukokuu
2008 maaliskuu-huhtikuu
2008 tammikuu-helmikuu
2007 joulukuu
2007 marraskuu
2007 syyskuu-lokakuu
2007 heinäkuu-elokuu
2007 huhtikuu-kesäkuu
2007 tammikuu-maaliskuu
2006 heinäkuu-joulukuu
2006 tammikuu-kesäkuu