Kirjoittajasta

Olen Katriina Salonen, 52-vuotias kieltenopettaja, jonka perhe ja lähimmät ystävät tuntevat myös nimellä Kutri.

Olen paljasjalkainen luvialainen. Lähtiessäni lukion jälkeen opiskelemaan Turkuun vannoin kylläkin, etten kuuna päivänä enää tänne palaisi, mutta kappas vain, never say never, täällä olen ollut taas viimeiset 20 vuotta, enkä muualla voisi kuvitellakaan asuvani.

Työskentelen Eurajoen yhteiskoulussa, jossa opetan englantia ja ruotsia. Olen naimisissa ja minulla on kolme lasta, joista vanhin opiskelee Iso-Britanniassa ja keskimmäinen Turussa.

Innostun harrastamaan milloin mitäkin. Kirjallisuus, askartelu, Pilates ja käsitytö kuuluvat kestosuosikkeihin, mutta käyn myös hölkkäämässä, ja kaikenlaista muutakin on tullut kokeiltua, mm. näyttelemistä, itämaista tanssia, kirjansidontaa ja viittomakieltä.

Lempivärini on keltainen ja lempiruokaani on kiinalainen ruoka. Lempileffojani ovat mm. "Notting Hill" ja "Neljät häät ja yhdet hautajaiset". Lempikirjani on Helen Fieldingin "Bridget Jones  -  elämäni sinkkuna!. Lempinäyttelijäni on David Tennant. Kännykkäni soittoääni on Doctor Whon teema, mutta perheelle ja parhaimmille kavereille on omat soittoäänet. Inhokkibiisini on Yö-yhtyeen "Rakkaus on lumivalkoinen". Elämäni tähtihetkiä ovat olleet lasten syntymät ja kahden musikaalin naispääosat. Häpeä tunnustaa, mutta pureskelen kynteni ihan justiinsa ellen ole lakannut niitä. En osaa suunnistaa yhtään. Ihannemieheni on tietenkin oma mieheni, muttei David Tennant ole hassummasta päästä hänkään. Jos olisin sarjakuvahahmo, olisin fifty-fifty risteytys Viiviä ja Wagneria. Paras tv-ohjelma tällä hetkellä on "Solsidan". Käännän tv-kanavaa kun ruudussa pyörii joku Soita ja voita -peliohjelmista. Jos saisin olla mies päivän verran, saisin kerrankin viettää kokonaisen päivän ajattelematta yhtään mitään. Mottoni on, että kaikki, mikä ei tapa, vahvistaa.