Lite trött på Valborg

kazakstanlippu

Tytär palasi Kazakstanin reissulta torstaina ehjänä ja iloisena. Kaikki oli ollut kovin positiivista, joskin extremeä, eikä mitään ikävää jäänyt matkasta hampaankoloon. Tässä oli vain sellainen kiirus että oksat pois, sillä typykkä oli irtisanonut YO-kylän asuntonsa ja kun hän torstaina palasi Suomeen, niin perjantaina oli edessä muutto. Sisso.

Mä huristelin perstaina Turkuun jelppimään muutossa ja rahtaamaan osan maallisesta omaisuudesta, kuten pakastimen, tänne kotiluvialle. En olisi kyllä synttäriviikonlopun ja sitä seuranneen työviikon jälkeen kaivannut vielä muuttourakkaa, mutta minkäs teet. Palasin kotiin puoli kahdeltatoista yöllä, ja totesin tehneeni sellaisen 16 tunnin päivän.

Mua ei olisi saanut mikään eilisaamuna ylös sängystä. Onneksi isäntä olikin herätessäni lähtenyt Merikarvialle hakemaan keskimmäistä kotiin. Väsytti koko päivän niin järkyttävästi, etten olisi edes illalla siihen meille OAJ:n puolesta varattuun teatteriesitykseen jaksanut lähteä, mutta onneksi lähdettiin, sillä Rakastajat-teatterin Päin perhettä -esitys ei ollut turhaan saanut kehuja monelta taholta.

Tytär lupasi tulla vapun jälkeen käymään kotona, mutta antoi mulle jo tuliaiset matkaan. Meiltä löytyy nyt lippu, kaksikielinen dombra-soitin, munniharppu, konvehtitehtaan suklaata, ja mä sain henk.kohtaisesti kolme erilaista kasvonaamiota, huulirasvaa ja (kuulemma kylän cooleimman) rannekorun. Tarinoita riitti, aivan hervottomia juttuja, enkä oikein tiedä, miten itse olisin pärjännyt maassa, jossa katujen nimiä ei ole merkitty minnekään, jossa kukaan paikallisista ei ole nähnyt elämässään kotipaikkakuntansa karttaa, jossa koko maan junat kulkevat pääkaupungin aikavyöhykkeen aikaa mutta mikään muu julkinen kulkuneuvo ei, tai jossa 30-tuntisen junamatkan aikana voi noutaa kuumaa vettä kummallisesta patasysteemistä, josta kipinät sinkoilevat yössä ikkunasta arolle.

kazatuliaiset1

Ehkä eniten hämmästytti kuitenkin se, miten korkea hyvinvoinnin taso oli, että varsinaista kurjuutta ei näkynyt missään, ei edes maaseudun syövereissä, että pääkaupunki on kuin scifi-leffasta käsittämättömän suurine pilvenpiirtäjineen, että kaupunkien asukkaat olivat tosi tyylikkäästi pukeutuneita ja että pääkaupungista löytyi mm. valtava ostoskeskus, jonka ylimmässä kerroksessa oli hiekkaranta, jossa oli oikeaa hiekkaa tonnikaupalla ja hitaasti syvenevä ”meri”.

kazatuliaiset2

Näin sitä täytyy tunnustaa itsensä tietämättömäksi. Matkalaiset olivat jopa osuneet leiriytyessään Carlsbergin henkilökunnan virkistyspäiville ja päässeet osallisiksi kestityksestä. Carlsberg Kazakstanissa! Olin lievästi ällikällä lyöty, mutta kuten totesin, olen tietämättömyyttäni luullut paikkaa täydelliseksi takapajulaksi.

Tänään olen lähinnä nukkunut ja katsonut Parks and Recreation -sarjaa. Vähän aikaa jaksoin rapsutella haravalla etupihaa aurinkoisessa kevätsäässä. – Oli muuten eka kerta kun jaksoin ja toimeennuin mihinkään pihahommiin tänä keväänä.

Kesälomaan on jäljellä 25 työpäivää.

2 thoughts on “Lite trött på Valborg

    • Kyllähän se tulee, vaikka nyt tuntuu siltä, että on vielä miljoona hommaa sitä ennen. Yhdeksät kokeet vielä laadittavana ja korjattavana…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

20 − fifteen =