Uudet näkimet

Nyt on rouvalla päheet kakkulat. Mun piti jo keväällä käydä työnantajan tarjoamassa näöntarkastuksessa, mutta jouduin kiireitten ja päällekkäisyyksien takia luovuttamaan aikani työkaverille. Tarjosivat kuitenkin mulle lähetteen ilmaiseen näöntarkastukseen Synsamiin, jonka käytin viime lauantaina.

Tuloksena oli, että mun ei ole vielä pakko siirtyä käyttämään kaksitehoja ellen halua (no, en halunnut!), mutta mulle suositeltiin lukulaseja, joissa on syväterävät linssit, eli näen alaosalla lukuetäisyydelle ja yläosalla hiukan kauemmas, esim. näyttöpäätteelle. OAY:n kortilla sai vielä 40% pois linssien ja kehysten hinnasta. Mä en ollut kyllä kehyksistä valmis kauheesti maksamaan, ja kun koklasin yhtä ja toista, niin eikö just sopivimmat sitten olleet RayBanit, joiden hinta huiteli kolmessa ja puolessa sadassa eurossa. Totesin että noup, ei vetele. Enkä ihan kauheasti ilahtunut, kun myyjä kiikutti mulle Chanelin kehykset, joissa lähtöhintana killui 455e. ”Nämä ovat tuolta tarjouslaarista,” myyjä totesi. Tietenkin ne istuivat kuin valettu, jopa paremmin kuin ne äskeiset. Kysyin epäluuloisena hintaa, ja jouduin kysymään sitä vielä toisenkin kerran, kun en ottanut uskoakseni, että tarjoushinta oli 19 euroa. Yhdeksäntoista! ”Joo, me lopetetaan Chanelien myynti, joten myydään nämä loput pois ihan pilkkahinnalla.”

Joskus sitä siis onnistuu tekemään käsittämättömiä löytöjä. En tiedä, pitäiskö tässä vielä koluta urheiluliikkeiden alennusmyynnit, jos löytäis jostakin halvalla vedenpitävän pyöräilypuvun. Edellinen on noin 16 vuotta vanha.

4 thoughts on “Uudet näkimet

  1. Joskus käy säkä, hyviltä näyttävät! Ole onnellinen, että pärjäät vähemmällä, silmälasit on hyvät liftaajat, mutta ärsyttävät suttaantujat. Ainakin minulla. Kakstehot on ihan loistava keksintö, mulla on aurinkolaseissakin.

    • Ei tässä varmaan montaa vuotta mene, jahka olen kakstehojen käyttäjä. – Ja nyt tarvii olla tarkkana, etten hukkaa noita kalliimpia kakkuloita, kun tähän asti olen käyttänyt noin kahden euron valmislaseja à la Sokoksen ja Prisman tarjoushyllyt.

  2. Suosittelen ostamaan silmälasit netistä. Mieheni ja minä olemme jo monta vuotta tilattu kaikki silmälasit, arskat, tietokonelasit, monitehot yms https://www.zennioptical.com/ ’sta ja kaikki tilaukset ovat olleet oikein – hinnat 10% Suomen kivijalkalikkeiden hinnoista. Paketti tulee 2-3 viikon tilauksesta. Viime tilaus oli yksi pari ykköstehot, 40 euroa postikuluineen ja todella hyvä ja hyvännäköiset.

  3. Pistänpä korvan taakse siltä varalta että niitä kakstehoja vuoden tai parin päästä tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

eighteen + 15 =