Hyvä puutarhani voikukkapopulaatio,

Katselin puutarhaani tänään miettien, miksi se näyttää vuosi vuodelta aina vain jotenkin epäsiistimmältä. Ikäväkseni minun on ilmoitettava, että tajusin syyksi teidät. Olette vallanneet aivan liikaa alaa. Rumat vartenne rehottavat pitkin, poikin, olette tukahduttaneet nurmikon ja apilan, ja saatte kaiken näyttämään hoitamattomalta ja sotkuiselta.

Kyllä, tämän oivalsin. Vihaan teitä. Pidin isääni aivan höyrähtäneenä, kun hän aamuin ja illoin kävi nitistämässä teitä nurmikoltaan, mutta nyt ymmärrän, että mieshän oli oikeassa. Niinpä minäkin ryhdyin tänään vähentämään teitä nurmikoltani. Ehkä noin 15 sangollisen verran. Toivon, että te jäljellä olevat voikukkakansalaiset ymmärrätte tästä viestini:

Teillä on nyt yö aikaa pohtia tätä, ja toivon, että auringon taas noustessa olette tuleet viisaimpaan mahdolliseen ratkaisuun: nostaneet itse juurenne ylös maasta ja lähteneet käpälämäkeen. Tämä säästäisi meiltä molemmilta osapuolilta paljon aikaa ja vaivaa loppukesää ajatellen.

Tuskinpa puutarhassani on mitään sellaista, mitä ette löytäisi jonkun muunkin tontilta, joten hyvällä syyllä voin väittää, ettei teillä ole mitään järjellistä syytä jäädä nurkkiini. Olen kuitenkin tietoinen itsepäisestä luonteestanne, ja voin vakuuttaa, että olette löytäneet minussa vertaisenne jääräpään. Jos näen teidät vielä aamulla, se merkitsee vain yhtä asiaa.

Viimeinen sanani teille: voikukkarauta.

10 thoughts on “Hyvä puutarhani voikukkapopulaatio,

  • Niin tässä on nyt toimittava, sillä eivät ottaneet keltaiset riiviöt onkeensa varoituksistani. Siellä jäkittivät tänäkin aamuna.

 1. Täältähän löytyi yhtäkkiä vaikka kuinka paljon luettavaa pitkän tauon jälkeen!
  Ihanaa kesää sulle ja mulle ja kaikille, Kutri!

  • Sitä samaa, Aulikki! Täällä ainakin nyt helle hellii, +28 tänään <3

  • Tuli perille, mutta spämmibottien takia olen ottanut kommenttien hyväksynnän käyttöön, eli tulevat näkyviin vasta hyväksyntäni jälkeen.

 2. Kova jobi sulla, mutta viitseliäs palkitaan siistillä nurmella. Mä en tee töitä pihassa enkä risukossa, mutta ei meillä ainakaan riesaksi asti voikukkia ole.
  Veksin eno ja vaimonsa olivat – ehkä vieläkin ovat, vaikka ikää – puutarhan ja pihan ja nurmikon eteen ahertavia eikä heillä mahdollisesti esiin yrittävät voikukat montaa tuntia kasvustaan nauttineet, kun rauta jo tuli tuhotöihin. Kertoivat, että heille tuli vieras, joka valmisti salaatin, mihin halusi voikukanlehtiä. Ei uskonut isäntien väittämää, ettei löydy ainuttakaan. Tuli sisälle tyhjän astian kanssa ja ihmetteli, ettei voi olla nurtsia tai sen reunastaa ilman ainuttakaan voikukkaa. Oli.
  No, jospa voikukat uskoisivat uhkauksiasi ja pakenisivat naapurin puolelle!

  • Voi kun olisivatkin pelästyneet mutta siellä ne penteleet tänäkin aamuna jäkittivät! Kodin Terrasta hain kitkemisraudan, sitä aion jo nyt illalla testata. Kauheeta muuten miten huomaan taas tulleeni isääni! Äidin kanssa aina pyöriteltiin päätä kun mies huhki jonkin urakan parissa vaikka vuoti solkenaan hikeä, ja nyt huomaan olevani ihan samanlainen ?

 3. Heissulivei! Löysin juuri tieni blogiisi ja voi kuinka minulla on ollut hymy herkässä lukea näitä tekstejäsi 🙂 Tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi!

  Mitä näihin voikukkiin tulee niin näkisitpä meidän pihan, hihih.. se on kuin rypsipelto konsanaan, koska voikukat ovat siellä niin vallassa. Mutta ai että kun saa kuule kätevästi kerättyä niitä meidän pupuille, joiden mielestä voikukat ovat parasta maaimassa! 😀

  • Tervetuloa, Marika!
   Täytyy tunnustaa, että myös meidän kilpparit rakastavat voikukkia, mutta niitä löytyisi ihan tarpeeksi myös tuosta pienestä takametsiköstä orapihlaja-aidan takaa, niin ettei tarvitsisi meidän nurtsilla kukkia. Mutta tilanne on päässyt pahaksi, en ole ajoissa tajunnut, mihin se johtaa, kun niille antaa vähänkään tilaa. Nyt sitten sananmukaisesti niitän sitä, minkä olen antanut sinne ihan itsekseen kylväytyä. Argh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

two × one =