Moneen makuun

jellybeansMe tuotiin Lontoosta pojille yhteiseksi tuliaiseksi 50 eri maun JellyBelly-pakkaus, mutta näyttää vahvasti siltä, että mä olen ainut, joka näitä oikeesti syö. Brittitehdas on perustettu jo 1800-luvun puolella ja olen melkoisen varma, että namut ovat toimineet esikuvana Harry Potter -kirjoissa oleville Bertie Pottin Joka Maun Rakeille, vaikka näiden valikoimasta ei löydykään korvavaikkua tai saippuaa. Mutta voipopparit, hattara ja mansikka-juustokakku valikoimasta kyllä löytyy, ja kaikkien eri vaihtoehtojen maku on osoittautunut ällistyttävän aidon oloiseksi. Ainoastaan Juicy Pear, eli mehukas päärynä, oli sekä Juhon että minun mielestä aivan outo, sillä se maistui selkeästi sipulilta.

Vietin eilen kunnon löhösunnuntain. Tai, no, hölkällä (lue: hölkän yrityksellä) kävin, mutta muuten luin kirjoja, katselin YouTubea ja annoin räpyläparoilleni pitkän ja kuuman jalkakylvyn raspauksineen, rasvauksineen ja kynsien lakkauksineen päivineen, ja voi ETTÄ se teki hyvää. Ihan kuin uudet jalat olis saanut! Olin pakkasten aikana muistanut ja jaksanut voidella kaiken muun, mutta jalat olivat niin kuivat, että pelotti riisua sukkia jalasta, kun ajattelin, että varpaat jäävät sukkien sisään pyörimään irrallaan. Nyt on varpailla taas oivat oltavat.

Jos joskus vielä jaksan juosta tuon reittini yhteen menoon, tarjoan itselleni lasin kuoharia. Kyllä niin epätoivoista intervalliharjoittelua pitkien läähätyskävelyrupeamien kanssa oli eilinen lenksu. Jotenkin sitä ekalla kerralla tauon jälkeen tietää, että pyrstölleen menee, mutta mä osaan aavistella, miten kettuuntunut olen sitten, kun vielä neljännellä ja viidennelläkin kerralla meno on samanmoista. Että jos Iltiksen sivuilta luette, että Satakunnasta on löydetty ihan aito kiroileva siili, niin se olen minä lenkillä.

10 thoughts on “Moneen makuun

  1. Oih, tuollainen JellyBelly-pakkaus tuli meidänkin mukana viime syyslomalla Lontoosta! Karkit maistuivat kyllä sitten koko perheelle, ei tarvinnut (saanut) yksin niitä syödä ? Mahtava makuvalikoima, indeed!

    • Kattelin netistä, että Bertie Pottinkin rakeita on myynnissä. Mutta kuka haluaisi oikeesti syödä karkkeja, joiden normimakujen joukossa on ylläreinä oksennusta, vaikkua, saippuaa, mädäntynyttä kananmunaa ja makkaraa.

      • Ai muuten! Maistuiko ne päärynät teidänkin mielestä sipulilta vai saatiinko me vaan jokin maanantaierä?

        • Muistan kyllä, että jotain makua hieman ihmeteltiin, kun se ei maistunut lainkaan siltä miltä piti. En enää muista, oliko se päärynä vai mikä…

  2. Jotkut väittää, että kun vaan sitkeästi juoksee niin siitä alkaa tykätä. Tsemppiä! On hyvä olla tavoitteita:)

    • Juu näin väittäisin minäkin. Aloitin joskus neljä tai viisi vuotta sitten, ja ensimmäiset kolme kuukautta inhosin koko juttua. Sitten juoksu alkoi yhtäkkiä kulkea, ja meikä oli koukussa. Nyt on ollut syysflunssan ja influenssan takia niin heikkoa ja katkonaista tää meininki, että kunto on laskenut. Tarttis sinnikkäästi vaan jaksaa yrittää, mutta nämä kelit eivät kyllä ole nyt kauheasti hölkkäharrastusta suosineet.

  3. Olipas herkullisen näköinen pakkaus, siis sisältö!

    Tiedäthän, että rasvaus on kantapäille se paras hoito ja raspaus ainoastaan max.kerran kuussa! Raspaus kasvattaa yhä paksumpaa ihoa, jos sitä tekee usein, eli rasvaus on must juttu! Itse olen ottanut sen tavan, että aina kun paklautan kasvojani, niin sen päätteeksi rasvaan kantapäätkin. Eli kantapäät tulevat rasvatuiksi (samoin kuin kyynärpäätkin) ainakin 5 kertaa viikossa. Ja pysyvät pehmeinä ja tarttumattomina sukkahousuihin.

    Voi, kun saisin edes jollain lailla itseni pyhänaikoina ulos…kirjat ja käsityöt vievät aina voiton. Huokaus.

    • Mulla kuule kantapäät on vielä ihan kunnossa, mutta päkiöiden ja varpaiden iho kuivuu ja hilseilee! (Johtunee siitä että käytän paljon korkkareita jolloin painopiste on helposti enempi päkiöillä ja varpailla) Rasvata tarttis, totta turiset, kun vaan jaksais ja MUISTAIS! Toi on tosi hyvä tapa, että ottaa sen osaksi muita rutiineita, sitten sen varmaan muistaa tosiaan siinä sivussa.
      – Mun on ihan pakko päästä aina säännöllisesti ulkoilemaan, muuten musta tulee nuutunut naatti.

    • Kiitos vinkistä, mulla yks työkamu myykin Oriflamea, joten kysäisenpä häneltä tilausta. Mä ahmin muut Jellyt mutta ne sipulipäärynät ja kirsikkakolat jäi syömättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

fourteen − 3 =