Voitelua

bubbletjabiothermOlen ikionnellinen, kun pakkaset hellittivät. Minähän en ole pakkasten ystävä yhtään, mutta ei ole kyllä kroppanikaan. Iho kuivuu, huulet rohtuvat, kynnet katkeilevat, hiukset sähköistyvät. Olen lotrannut harvinaisen paljon käsivoidetta parin viikon aikana, ja kun mun ihanalta tuoksuvat BubbleT-vartalovoiteeni näytti loppumisen merkkejä, tilasin eleveniltä äkkiä uuden, ison putelin. Toden totta, ihoni voi paremmin tämän ansiosta, ja voi olla, että se voisi paremmin minkä hyvänsä body lotionin ansiosta, mutta kun niitä muita en vaivaudu käyttämään. Tämä tuoksuu niin ihkulta, että käytän sitä oikein mielelläni.

Ihana Cult51-voide otti ja loppui sekin. Näytepurkki (10 ml) kesti silti kauemmin kuin olin odottanut, ja melkein olin jo tilaamassa tätäkin lisää karmeasta hinnasta huolimatta, mutta sittenhän kävi niin, että mun kräämirahat menivätkin valtiolle… (*räps*) Kicksillä oli onneksi nyt -20%:n tarjous päivä- ja yövoiteista, ja ostin korvikkeeksi Biothermin kosteuttavan yövoiteen sillä systerin antamalla lahjakortilla. Ehkä Cult51 ja minä tapaamme vielä joskus, tiedä häntä.

Tänään olen uutta kokemusta rikkaampi, sillä olin ekaa kertaa elämässäni yksin koiran kanssa lenkillä. En ole 50 ikävuoteni aikana ikinä ennen taluttanut koiraa. Johtuen siitä, että meillä kotona koiraa ei koskaan ollut, ja ekaluokkalaisena sairastuin allergiaan. Meillä on nyt toista viikkoa anopin koira hoidossa, kun anoppi itse on etelänmatkalla. Nella on asustanut meidän allashuoneessa (eräänlainen varastohuone, saanut nimensä siitä että lattian alla on alunperin ollut keskeneräiseksi jäänyt uima-allas) ja ulkosalla. Muina hoitokertoina Nella on ollut ulkona ja autotallissa, mutta nyt on ollut niin kylmä, että ressukan on ollut pakko päästä lämpimiin tiloihin. Nella on dreeveri ja tottunut ulkoilmaelämään, joten ei siinä mitään. Mä puolestani olen vetänyt noita lääkkeitäni, jotta keuhkoni selviävät tyypin allashuoneasustelusta.

Meidän lenksu sujui oikein hyvin, joskin ensimmäinen kilometri kului lähinnä siihen, että jokaista auraustolppaa ja hangessa olevaa keltaista läikkää piti haistella pitkään ja hartaasti. Vähän rassaavaa, mutta miten sitä voi pieneltä sellaista iloa kieltää, kun kuono ja koko koiruus värisivät innosta ja ihastuksesta siinä haistellessa. Pari viimeistä kilsaa tultiinkin sitten lujaa, kaveri juosta töpötti korvat lurpsuen heti kun sai siihen vähänkin tilaisuuden. Olin aivan puhki ja hikinen kun päästiin kotiin, vaikka me oltiin kävelty vain se reitti, jonka mä yleensä hölkkään. Ulkoilmassa Nellan hilse ja pöly ei keuhkojani ärsyttänyt.

Voih, kun olis kiva omistaa oma koira! Millekähän rodulle sitä voisi siedättyä…

6 thoughts on “Voitelua

  1. Biothermin voiteet on ihania, mulla on käytössä päivävoide tällä hetkellä. Koiratkin on, vaikka omaa ei nyt olekaan enkä usko, että otankaan ihan heti…vaikka mieli tekisi. Kaverin allergiaperheessä on lagottoja, ilmeisesti nuo karvaamattomat kikkuraturkkiset on aika hyvin siedettyjä vaikka oliskin eläinallergiaa.

    • Mun täytyy nyt oikein tutkia tätä rotujutskaa ja ehkä käydä lääkärinkin pakeilla, en halua toimia liian hätäisesti. Voisin käydä yhen työkamun luona pöllyttelemässä niitten koiraa, kun se on kans sellainen hyvin siedetty, sillä ei oo sitä aluskarvaa.
      Mä olen kans tykästänyt Biothermin voiteista, mut hiukan oon vierastanut sitä sen jälkeen kun se siirtyi L´Oréalin omistukseen. Siitä BlueTherapy-sarjasta en tykästänyt yhtään. Mutta tää Aquasource on niitten valikoimissa ollut jo kauan ennen L´Oréalia.

  2. Minäkin olen allerginen koiralle, mutta meillä on silti 2 mäyristä. Olen siedättynyt niihin hyvin. Allergiat ovat yksilöllisiä eli välttämättä sinä et kestä koskaan koiraa samassa huonetilassa kanssasi. Lisäksi toisina vuodenaikoina koiranpölyyn tulee reagoitua voimakkaammin ja silloin popsin allergialääkettä.

    Sulla on aina niin kaunispurkkisia voiteita, omani ovat apteekin hajusteettomia peruspurnukoita eli ei mitään hohdokasta.

    • Joo, olen tietoinen tästä siedättymisestä ja siitä, että sekä roduissa että allergioissa on suuria eroja. Ajattelin ottaa silleen pitkän linjan projektin tästä, että tutkin ja kokeilen, etten liian hätäisesti päädy mihinkään rotuun ja sitten sitä ei voiskaan pitää. Kinkkisiä juttuja!
      – Mulla pitää voiteissa olla rutkasti tehoa, apteekin Vichy-sarjassa on yks ihan huippukosteuttaja, jota käytän päivisin, mutta peruskräämeistä ei mun pintakuivalla ja krantulla, ikääntyvällä ihollani ole oikein yhtikäs mihinkään.

  3. Oi että näitä mielenkiintoisia eroja. Minä olen selkeästi kissaihminen. Ja voiteita käytän mitä sattuu, kunhan eivät liikaa tuoksu. Jotkut kieltämättä ovat parempia kuin toiset.

    • Mä en YLEENSÄ pidä kovin voimakastuoksuisista voiteista, etenkin noissa body lotioneissa on usein sellaisia, jotka on hajustettu jollain entisestäänkin kuivattavilla ainesosilla, ja joiden voimakkaasta tuoksusta jää helposti jäljelle päätuoksun haihduttua sellainen kumman tympeä ja tunkkainen haju. Tää oli siitä piristävä poikkeus.
      Eka ajatus oli ”taas yks karkkituoksu”, mutta kun tuoksu PYSYI raikkaana ja voitelun myötä olen päässyt eroon hartioiden raapaleista (rapsutin kuivimpia kohtia unissani ihan naarmuille asti), niin pakkohan tähän oli rakastua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

16 − nine =