Lontoo-kaipuuta ja kirjavaa elämää

woolfsitaatti

Työkavereista on neljä viettänyt viikon Lontoossa lukiolaisten kanssa. Soittivat yks ehtoo ja kysyivät, minne iltapäiväteelle. No, tietenkin neuvoin heidät The Wolseleylle, jossa viime joulukuussa nautin aamiaista viiskytvuotisaamunani. Olivat työkamut tykästäneet. Yksi viestitti että oli ”hulppeat puitteet kupposelle teetä”. Heh.

Mulla on tietenkin ollut jäätävä Lontoo-ikävä. Luettuani Virginia Woolfin elämäkerran ja Orlando-romaanin tartuin John Lehmannin kirjaan ”Virginia Woolf And Her World”, jossa törmäsin tänään tuon valokuvan tekstiin. Onneksi ”Mrs Dalloway” on mulla nyt Satakirjastojen seutuvarauksessa. Tuon kuvauksen jälkeen on pakko päästä lukemaan koko kirja. A celebration of London! – Kuten huomaatte, minähän en mitenkään ruoki tätä Lontoo-ikävääni… Mutta aikuisten oikeesti, tässä on viikon joutunut kuolaamaan työkamujen Facekuvia paikan päältä!

On ollut melkoisen kirjava viikko tunneskaalalla. Olen surrut ystävän kanssa ja iloinnut tyttären kanssa ja ällistynyt siitä, että keskimmäiseni alkaa suuresti järkiintyä, ja nauranut liikutuksensekaista naurua pienimmän koulussa virkkaamalle lukutoukalle (tuli ihan mieleen Se Jouluenkeli, jonka otan esille joka joulu). Elämänmakuista menoa.

Kaikkien häsläviikonloppujen jälkeen olisi suloista kuorsata huomisaamuna aamukymmeneen, mutta ehei, meitä on siunattu veso-päivällä. Ta-daa! Formatiivista arviointia ja Pekka Peuraa. Mitäpä muuta sitä lauantaina duunaisikaan.

4 thoughts on “Lontoo-kaipuuta ja kirjavaa elämää

  1. Mä haluaisin pienelle visiitille Grönlantiin. Tästä on syyttäminen televisiota: ”Elämää Grönlannin syrjäkylässä” , neliosainen tanskalaissarja jota katson ja sitten katson uudestaan. Huoh. Voisin myös käydä Waterstonesilla ostoksilla. Kaiken tämän sijaan ostimme AUTON. Höh.

    • Waterstones olisi poikaa! Aattele, kun sais jostain sinne vaiks tonnin lahjakortin! Mä sitäpaitti haaveilen aina siitä, että yöpyisin siellä salaa ja lukisin koko yön kirjoja makuupussissa keksejä mutustellen.

      • Waterstonesilla vieraillessa täytyy ehdottomasti huolehtia että ravitsemus ja lepo ovat tasapainossa, että käytössä on mukavat kengät, hyvinvoiva pankkitili, runsaasti aikaa. Mieluiten liikkeellä yksin tai ainakin ilman miestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

four + sixteen =