Aurinkoa ulkona ja kynsillä

sunflower

Koulussa eletään niitä päiviä, kun kaikilla on takki tyhjä. Ulkona on kesä, sisällä luokkahuoneessa tunkkaista ja kuumaa, ketään ei voisi mikään enää vähempää kiinnostaa. Aivan se ja sama, mitä teet luokan kanssa tai missä teet. Eilen talutin yhden luokan ulos aurinkoon tekemään tehtäviä (varjoakin oli tarjolla), mutta ei. Kun rutistaan joka tapauksessa niin sitten totisesti rutistaan.

Mulla on ollut koulupäivän päälle sekä maanantaina että tiistaina koulutusta. Eilen olin niin poikki, että nukuin melkein koko illan saatuani iltaruuan kupuuni.

MUTTA. Posti toi mulle eilen Jonas Jonassonin uusimman romskun, josta olen lukenut vähän alkua, eikä ole tarvinnut pettyä. Mä en oikein tiedä, miten tämän kirjan julkaiseminen on mennyt multa nenän ohi, sillä viime viikolla törmäsin kirjan suomennokseen Porin kirjastossa. Ei löytynyt ruotsinkielistä versiota Satakirjastoista, joten naputin oikopäätä nettitilauksen Bokus-firmalle. Kaipasinkin jo jotain kevyttä ja hauskaa, koskapa luin juuri sekä Tommi Kinnusen ”Neljäntienristeyksen” että Sofi Oksasen ”Puhdistuksen”, ja niin loistavia kuin molemmat olivatkin, olo oli sen jälkeen kuin olisi syönyt kaksi raskasta pääruokaa peräkkäin. Nyt on jälkkärin paikka.

Keskimmäinen sai maanantaina virallisen vahvistuksen ylioppilaskokeiden suorittamisesta ja ehti jo eilen käydä pääsykokeissa Turussa. Olen iloinnut jälkikasvun puolesta, ällistynyt siitä miten sen puku on taas liian pieni, kirjoittanut ja lähettänyt kutsukortteja ja katsellut jokseenkin onnettomana omaa pullataikinavyötäröäni, joka lähettää minut jälleen masentumaan lisää pukukoppeihin juhlakoltun hankkimiseen. Poika kasvaa pituutta ja minä leveyttä, luonnon laki.

Täytynee pitää silmät auki, jos löydän jostain auringonkukankeltaisen mekon. Mätsäisi Picture Polishin uuden lakan kanssa.

Kesälomaan on jäljellä 8 työaamua.

2 thoughts on “Aurinkoa ulkona ja kynsillä

  1. Hei! Kiitos kun kirjoitit siitä, miten tähän aikaan koulusta jo kaivataan loman viettoon. Ihmetyttää, että melkein joka kevät pitää kuulla/lukea näitä koulua-voitaisiin-hyvin-käydä-vielä-kesäkuu-ja-lomailla-syyskuussa -juttuja. Onneksi tänä vuonna ei, toukokuu on ollut niin ihana!
    En enää muista, mitä kautta löysin tänne. Blogisi on yksi piristävimmistä, joten piipahdan säännöllisesti. 🙂
    Ihanaa kesää!

    • Kiitos, Sara, ihanasta kommentista! Toukokuu on ollut nyt niin kesäinen, ettei lomaa jaksaisi odottaa enää päivääkään kauempaa kuin on pakko 🙂 Tervetuloa lukemaan höhläilyistäni ja toivottavasti intoudut kommentoimaan tulevaisuudessakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

nineteen − five =