Kesäkynnet

tuplaleimatSitä on nyt kesälomalaisella aikaa kaiken maailman hupsutuksiin, kuten tuplaleimauksien tekemiseen kynsille. Tai Myytinmurtajien katseluun Onnimannin kanssa. Tosin tässä viikolla jo Facessa totesinkin, että nyt on tenava katsonut niitä selkeästi liikaa, kun se tuli tuohon viereeni läpsyttämään reittään ja totesi asiallisella äänensävyllä, että sulla äiti on tässä kohtaa paljon sellaista niin kuin ballistinen hyytelö. Että lasten suusta jne. Voihan *sensuroitusana*.

Olen siivonnut tähän mennessä nyt olkkarin kaikki kirjahyllyt, joka metrin ja joka sentin, ja lukenut neljä kirjaa. Viides menossa. Tosin, koska kyseessä on George R.R.Martinin teos, tämä kirja vastaa kooltaan suurin piirtein niitä neljää edellistä. Yli 900 sivua. Mä huitelen jossain sivulla 250 ja risat. Tässä voi, Tikrua lainatakseni, vierähtää jokin tovi.

Yhtenä päivänä, itse asiassa viime keskiviikkona, oli kesä! Istuin pihatuolilla auringossa lukemassa, pelasin isännän kanssa nurtsilla peiton päällä Scrabblea, kuivasin pihalla pyykkiä ja hölkkäsin t-paidassa ja shortseissa. Torstaina olikin sitten jo sadekeli, että se siitä puutarhakalusteiden homepesusta. Homehtuvat mokomat nyt tällä haavaa vain lisää.

Mutta satoi tai paistoi, mä olen iloinen siitä, että saan aamuisin lojua. Juoda kahvin sängyssä, lukea päivän lehden ja jotain kirjaa. Nousta jalkeille vasta yhdentoista jälkeen. Tietysti olisi vielä ihanampaa mennä juomaan se kahvi ja lueskelemaan tuonne ulos, mutta koska kelit nyt ovat mitä ovat, pitää iloita siitä mistä voi, eli vapaasta. Aamulojuminen on yksi elämän suurista nautinnoista.

 

4 thoughts on “Kesäkynnet

    • Mä vallan hullaannuin, kun kokeilin ensin sitä sun turkoosi-valkoista väriyhdistelmääsi. Totta puhuen myös se nestemäinen lateksi on ihan huippujuttu. Mä olen tähän asti säätänyt ohuen Erikeeper-kerroksen kanssa (jenkeissä ne käyttää sitä Elmer’s Glue -liimaa) mutta ei hyvä tavaton, kyllä Cesarin myymä Glisten&Glow painii AIVAN eri sarjassa. Helppoa kuin heinänteko!

  1. Loju ja nauti, kyllä se rinkokin sieltä vielä esille tulee. Sori, mä kun tilasin tuota sadetta, kun puutarha rutisi (pahemmin kuin minä) pölyävän kuivana. Hienot kynnet! Ai niin, uskallanko sanoa, että mä herään klo 5 ja singahdan heti pihalle puuhailemaan…

    • Joo, isäntä kans halusi sadetta puutarhalle. Että voinen syyttää tästä sitten teitä molempia 🙂 Heh, singahtele sinä kukonlaulun aikaan ihan minne lystäät, meikä vetää siinä vaiheessa vielä sikeitä. Kukin kato tyylillään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

three + sixteen =