Vain elämää

Ei sen enempää. Sitä yritän tässä itselleni vakuuttaa. Korjasin viime viikolla 11 pinkkaa kokeita ja kalkuleerasin arvosanat joulutorkkaan. Perjantaina brittineiti saapui kipeänä viikon vierailureissulta Turusta, ja keskimmäinen ajoi peuran kanssa yhteen (poika on ok, auto ei, peura katosi). Eilen kiikutin brittineidin lääkäriin, josta tämä sai niin ankaran hevoskuurin 2 kk kestäneeseen yskätautiinsa, että yrjösi loppuillan otettuaan yhden ainoan kapselin. Tänään vaihtamaan lääkettä. Minä sotkin ensin koko keittiön pikeeriin (kuten joka vuosi, kuvittelen tekeväni hienoja koristeluja ja päädyn onnettomana samoihin vitseihin kuin aina ennenkin), sitten kaadoin lihamakaronilaatikon munamaidosta puolet lattialle ja lopulta tiputin lattialle Duralex-juomalasin, joka tunnetusti hajoaa neljään miljoonaan osaan silloin kun hajoaa.

En ole tehnyt vielä joululahjaostoksia. En ole leiponut joulutorttuja. En ole ripustanut jouluvaloja ulos. Enkä ole hankkinut vielä edes joulukinkkua. Joulukortteja lähetin satsin, mutta ulkomaan postit ovat osittain rempallaan.

Edessä on hektinen viikko. Loma olisi totisesti saanut alkaa nyt jo perjantaista, jotta tässä kaikessa olisi edes jotain toivoa. On jokseenkin ahdistavaa ajatella, että huomenna joulukalenterista aukeaa jo luukku nro 19.

8 thoughts on “Vain elämää

 1. Osta valmista torttutaikinaa pakkaseen, paista tarpeen tullen. Älä laita jouluvaloja, ne ei ole pakollisia. Anna nuorimmalle koristelaatikko ja vapaat kädet. Tuhlaa yksi päivä kauppoihin. Kuumenna glögiä illat ja lueskele.
  Tai sitten älä.

   • No sittenhän kaikki järjestyy. Eihän joulu ole kuin yksi viikonloppu, ei se ole mikään deadline. Se tulee ja menee, tehtiin sitä tai ei.

  • Joo, tätähän minäkin itselleni hoen, mutta edes noi joululahja-asiat tarttis saada kondikseen, muuten tulee jälkikasvu pettymään. Miten voinkin olla JOKA vuosi tän kanssa viime tingassa?

 2. Joka joulusta olet selvinnyt, joten niin tästäkin. Me ostamme kaiken valmiina, tuorekinkun paistamme aatonaattona ja sieltä se joulu tulla jollottaa…

  • Meillähän ei laatikoita kukaan syö, joten siinä suhteessa pääsen helpolla. Ja mulle ei tule joulua ilman itse tehtyä italiansalaattia, det är ett måste. Hämmästytän jotenkin itsekin itseäni tällä stressin määrällä…

   • Sullon ollut niin hirveä kokeenkorjaus-todistusrupeama, että vissiin jää stressi päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 × 2 =